2010-08-29: Kunde bara inte motstå...


... att göra denna lilla "seriestripp". Det hela började med att jag bara ville prova hur min nya dator fungerade, och därför tog jag lite bilder på måfå, för att kunna titta på på datorn - och så dök helt enkelt denna bildserie upp, och då kunde jag som sagt bara inte motstå... Men det är väl bra att ha barnasinnet kver, eller hur är det man brukar säga? ;-)


Å nej! Ska matte fota mig igen!?

 

Om jag tittar åt ett annat håll kanske hon ger upp?

 

Inte det!? BLÄÄÄ så tråkigt!!!

 

Men kanske om jag låtsas sova...?

 

Näha, inte det heller!

Det här blir man ju trött av PÅ RIKTIGT!

 

Lika bra att somna från eländet...

 

... så GODNATT... ...ZZZ...
Som sagt: visst får man väl
vara lite barnslig ibland? :-)

 


2010-08-22: Besök hos Cissi, Ulla-Carin och Alice!


Idag har jag och Perla varit och hälsat på Cissi, hennes mamma Ulla-Carin, och Ulla-Carins jaktlabrador Alice. Alice och Perla fann varandra totalt! Perla har än så länge passat bra ihop med de allra flesta hundar som hon presenterats för (vilka naturligtvis är hundar som är "utvalda" som stabila och pålitliga individer), men kontakten mellan Alice och Perla var verkligen något alldeles extra! Det var som att de riktigt njöt av att vara tillsammans, som om de liksom var av samma sort. Det var verkligen underbart att se! Tyvärr bor Ulla-Carin och Alice ända borta i Borlänge, så mötena mellan Perla och Alice kommer nog tyvärr inta att kunna bli alldeles för täta... Jag och Perla blev dock inbjudna att följa med Cissi till hennes mamma i Borlänge, så det ser vi fram emot!

Perla sex månader och Alice fyra år leker i vattnet...
... och blir så här goda vänner!
Tjusiga Alice...
... och så klart lika tjusiga Ulla-Carin och Cissi!
(Lägg också gärna märke till den - kanske lite mindre tjusiga,
men ganska roliga - ugglan till höger i bild...)


Tur att det är helg så att man hinner
med lite trevligheter igen!!! ;-)


2010-08-20: Tillbaka till vardagen


Så var andra jobbveckan avklarad! Det blir ju inte så himla mycket att berätta nu när man jobbar, man hinner ju tyvärr inte med alls så mycket som när man är ledig... Men det är trevligt att jobba också! Jag har både väldigt trevlig kollegor och rara och gulliga elever, och idag var första dagen som jag fick träffa dem alla. Flera hade blivit avsevärt längre och mer vuxna under sommaren (eleverna då alltså, inte kollegorna), men de flesta var sig ändå väldigt lika! Än så länge har dock inte allvaret börjat, utan det var idag bara frågan om lite tipsrundor och andra aktiviteter. 

Sander och Viola har också börjat "jobba", Sander i sin nya klass, där han trivs kanonbra (han fick byta klass i och med att i stort sett alla hans kompisar gick i parallellklassen), och Viola på dagis .Även Viola ska byta "klass", eller rättare än sagt avdelning, nästa vecka. Hon ska då upp på avdelningen för de största barnen, där alla fem- och vissa fyraåringar går. Jag tror även att detta byte kommer att bli mycket lyckat; Viola ser fram emot detta och då de flesta av hennes kompisar är ett år äldre skulle hon nog känna sig riktigt ensam om bara de fick flytta upp - men i och med den flexibla och kloka personalen på vårt dagis blir det alltså inte så nu! :-)

Och Perla då? Jo, hon har fått följa med som målarhund hela veckan, och hjälpt husse. Hon är rejält trött på kvällarna nu när hon jobbar, liksom övriga familjemedlemmar... ;-) Från och med nästa vecka kommer dock både Viola och Perla att få långhelger (lediga måndagar), till följd av mitt lyckosamma schema. I mitt tycke är det definitivt att föredra framför en ledig dag mitt iveckan, så jag är helnöjd!

En stor tjej (som också är ganska trött)...
...och en trött tjej (som också är ganska stor).
 (9,6 kilo - är inte det ganska stort, Marie?)Slutligen har jag bara
en sak kvar att säga:

Myspace Weekend Comment


2010-08-15: Träningshelg!


Denna helg har Perla fått "träna" så att det har stått härliga till! Igår var vi på minigolfbanan, och Perla fick vackert gå med på att ingen människa (eller i alla fall inte så många) hade tid att hälsa på henne! Det var en jättenyttig övning, Perla är ju nämligen världens mest människoälskande hund, och vill helst hoppa upp i famnen på alla! Detta är ju en oerhört positiv egenskap, men faktum kvarstår ju att det finns så väl allergiska som rädda människor (vilket ju självklart är omöjligt för en liten Perla att förstå), vilket gör att det är mycket bra att också KUNNA avstå från att hälsa. Perla fann sig ganska snart i detta, faktiskt snabbare än jag hade trott, - och var glad att "bara" vara med oss i familjen, och inte bry sig så mycket om de som var runt omkring.

Sedan fortsatte socialiseringsträningen idag, med ett möte med Perlas lekkompis Molle (som ju, som jag tidigare har skrivit, är en Chihuahua-Jack russel-korsning som är två månader äldre än Perla). De har lekt både inom- och utomhus under dagen, och haft SÅ ROLIGT! Dessutom har de varit oerhört duktiga på, att trots roliga lekar, lystra till inkallning! Självklart med massor av godis i belöning... ;-)
Favorit i repris, eftersom kameran tyvärr
låg hemma på köksbänken under hela helgen...


2010-08-11: Jobbstart för både två- och fyrbenta


Igår började jobbet igen - overkligt, som vanligt, men också väldigt trevligt (när man väl kom dit), också som vanligt. För min del har arbetet börjat med en stor flytt, från mitt arbetsrum till arbetsrummet bredvid. Inte är det många meter som det är frågan om, men mycket bära blir det ändå, och det känns faktiskt i kroppen så här på kvällskvisten... Fint blir det i alla fall i det nya rummet där jag och min goda vän och kollega Cissi sitter! :-)

Perla har också börjat jobba, eller rättare än sagt så följer hon med Jimmy på jobbet. Det märks att hon är lite extra trött på kvällen efter alla intryck, men Jimmy säger att hon verkar trivas jättebra som målarhund - det tvivlar jag inte en sekund på i och med alla människor hon då får träffa! (Mer folkälskande hund än Perla tror jag faktiskt att det är stört omöjligt att hitta...)

Och apropå möten: i går kväll hade vi ett fantastiskt trevligt hundmöte på gatan nedanför vårt hus: av en slump var vi inte mindre än fem hussar och mattar med lika många hundar som råkade sammanstråla - en whippetvalp (Perla), en medelålders Golden Retriever gentleman (som uppenbarligen tyckte att Perla var SÅ söt och charmig), en Chihuahuahane och två äldre tikar som jag inte är säker på vilken ras de tillhörde, men det var något Papillonliknande i alla fall. Det var så roligt att alla våra hundar i olika storlekar, ålder och kön umgicks så fint och respektfullt med varandra! Vilken härlig syn det var med all denna mångfald som uppenbarligen inte betydde ett dugg för hundarna (och inte för oss hussar och mattar heller för den delen)! Ett litet, obetydligt möte kan tyckas, men jag tror starkt på de kända orden att "den som kan glädjas över litet har mycket att glädja sig åt". Jag bar i alla fall med mig den lycka, som hundarna så tydligt visade att de kände, resten av kvällen!

I övrigt kan jag berätta att jag nu har fått ett startdatum för valpkursen, och det blir den tredje september. Hela familjen ser verkligen fram emot detta, det ska bli så skoj! Till dess kör vi på med att träna vidare på sitt, ligg, vänta och inkallning, självklart blandat med MASSOR av lek!
100% fokus...
... och 100% vilja att vara duktig!


Och sist, men inte minst: 110% GLÄDJE!!!


2010-08-08: Länge sedan sist...


... och det har sina förklaringar. Det har varit fullt upp sedan Violas födelsedag! Det har bland annat varit tredagarsutflykt till landet (för morfar fyller år några dagar efter Viola), jag har besökt min goda vän och före detta studiekamrat Jocke, nu mera bosatt i Stockholm, och vi har dessutom hunnit med att få besök här hemma av ytterligare en av mina gamla studiekamrater från Uppsala, Maria, nu mera bosatt ända borta i Gällivare. Mycket trevliga men ganska intensiva dagar!

För att återvända till Violas fyraårsdag, så var den fantastiskt lyckad! Vi var över tjugo personer här hemma som samlades för att fira Viola. Som tur var var vädret på vår sida; vi kunde sitta ute i trädgården och äta tårta och dricka kaffe (alternativt saft för barnen), för vi hade knappast fått plats inomhus. Hela släkten (förutom Violas faster Linnéa som bara några dagar tidigare flyttade till Uppsala för att börja sitt nya jobb) dök upp, och vi fick till och med besök av Jimmys "låtsassyster" Mikaela och hennes barn Sophie och Tony, ända ifrån Skottland! Dagen var verkligen så där supermysig och trevlig som man kan förvänta sig att den ska vara i typ en Madickenbok, och jag tror att den kommer att bli ett bestående minne för Viola - det blir dagen i alla fall garanterat för mig. Nedan följer lite mingelbilder från den stora dagen:
Viola blåser ut alla fyra ljusen...... och hade så här många trevliga gäster som ville gratta henne!!!


Tyvärr fastnade inte Perla på en enda bild, trots att hon verkade vara överallt mest hela tiden (hon fullkomligt ÄLSKAR när vi har besök!) - kanske hade jag siktet lite för högt inställt, då jag var väldigt fokuserad på att lyckas föreviga alla gäster som kommit för Violas skull? Som vanligt missade jag också att få med mig själv på något kort... ;-) Då det gällde avsaknaden av foton på Perla från födelsedagen rådde jag dock bot på detta redan under den aktuella kvällen, genom att passa på att fota lite under lekstunden i trädgården. Dessa foton följer här:

Visst är hon väl vacker!?

I övrigt kan jag berätta att det äntligen börjar bli dags för valpkurs! Jag hade gärna börjat på det för länge sedan, men alla kurser har sommaruppehåll, och startar i september (vilket ju är fullt förståeligt). Men den som väntar på något gott... Perla är i och för sig jätteduktig TROTS avsaknad av kurs, men jag tror ändå att det är väldigt nyttigt att få tips och "inspiration" när det gäller vardagslydnad och -övningar, och inte minst tror jag att det är nyttigt och roligt att träffa andra valpar och deras hussar och mattar!
Det var allt för detta sommarlov
- jobbet börjar i övermorgon...
Ha det riktigt bra och njut av sommaren
så länge den varar!
(Förhoppningsvis lääänge än!)


RSS 2.0