2010-07-29: Med ganska stort vemod...


...kan jag konstatera att sommarlovet sakta men säkert närmar sig sitt slut. Hur gick det till? Vart tog dagarna vägen? För varje år som går så går tiden snabbare och snabbare, och med tanke på att jag trots allt "bara" är 33 år gammal så vågar jag knappt tänka på hur det ska bli framåt 50-års åldern (om man får leva och ha hälsan någorlunda intakt då, tvi, tvi, tvi, men det får man väl verkligen hoppas! ;-)). Jag tycker faktiskt att det är lite läskigt att tiden går så fort, att barnen växer så snabbt, att man knappt hinner blinka förrän det är höst, jul, påsklov, sommarlov och höst igen...

Jag antar att det enda man kan göra åt saken är att försöka använda tiden till så mycket vettigt som möjligt, det vill säga att (i mitt tycke) spendera så mycket tid som möjligt med sina nära och kära, och göra sitt bästa för att vara bra mot och med dem. Just det tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med just denna sommar: Jag, Jimmy, barnen och Perla har gjort många småsaker och -utflykter utan att stressa, och då är oftast tillvaron som allra bäst enligt mig. Dagens bilder är just sådana bilder; "göra-ingenting-bilder" eller "njuta-av-stunden-bilder".
Födelsedagsflickan Viola som fyller fyra år nu på söndag!
(Återigen: Hjälp vad tiden går fort!!!)
Perla i en favoritpose på balkongen
- jag tror att hon gillar överblicken därifrån!
Matte, stör mig inte, jag kopplar aaav!
Slutligen ett försök till en rättvisande helkroppsbild på Perla
(gick så där). Skulle så gärna vilja kunna ta sådana där bilder
som Perlas "gammelmatte" Marie Sandberg, men det vill sig liksom inte alls!
Det är väl bara att fortsätta att öva, förhoppningsvis
blir det i alla fall bättre och bättre... ;-)


livet-har-ingen-angervecka2010-07-24: Kvällspromenad - I REGN!!! :-)


DET REGNAR!!! Å så efterlängtat detta regn är, och om jag inte misstagit mig helt så ska det bli regn även imorgon! Det är inte ofta man är lycklig över sådant här väder på sommaren, men denna sommar har ju som alla känner till verkligen varit extrem, och det märks på naturen... Här i Norrtälje är detta det första regnet på hela sommaren värt att tala om... Härligt!

Inte blir det ju sämre av att jag och Perla äntligen fick chans att använda våra regnkläder - jag mina nya stövlar från Rusta (=budgetvarianten, men mycket söta i mitt tycke), och Perla fick äntligen tillfälle att använda sitt fleece-täcke för lite kyligare väder. Promenaden vi tog var inte lång (vi tar bara korta promenader i övningssyfte än så länge), men OJ vad bra Perla uppförde sig! Hon gick bredvid mig hela tiden utan att dra i kopplet det minsta - det kändes som om jag var ute och gick utan att hålla i någon alls! (Jag kan inte beskriva det bättre.) Jag är så stolt över vår lilla tjej; hon är verkligen så kanonfin och duktig på alla sätt! Så där så att det liksom får hjärtat att svämma över, om någon kan förstå hur jag menar... ;-)
Perla sitter fint när matte ber...
... och ligger också. Visst är hon söt i sitt täcke?
Mina toppenbra budgetstövlar! ;-)Här i Norrtälje säger vi bara en sak:
Mer regn åt folket!!! :-)


2010-07-22: Jag, en halsbandsfetischist? (Eller bara kär?)


Nu har Perlas specialtillverkade halsband från England anlänt, och jag är SÅ nöjd, och Perla verkar vara detsamma. (Eller också är hon glad för sina nya leksaker som vi köpte på Granngårdens rea - det kanske, om sanningen ska fram, är troligare...) Om jag får lov att återvända till halsbandet så anlände det i alla fall mycket snabbt efter att jag beställde det (jag tror att det tog ungefär en vecka från mitt beställningsdatum!), i en röd presentask med sidenband. Så fint och lyxigt, men ändå till ett åtminstone i mitt tycke vettigt pris. Kvalitén är dessutom jättefin, och halsbandet är verkligt välarbetat, så jag är riktigt nöjd! P-etiquette heter företaget som tillverkar halsbanden, och det finns många fina modeller för vinthundar (och andra hundar också!) att välja emellan.

I övrigt kan jag berätta att "tant Madeleines" bror har skaffat en valp som är en månad äldre än Perla (en korsning Jack Russel/Chihuahua som heter Molle), och Perla och Molle verkar bli fantastiska lekkompisar. De träffades i måndags och hade verkligen otroligt roligt tillsammans! Tyvärr glömde jag att ta med kameran, men fler tillfällen lär komma, så bild på Molle och Perla utlovas framöver...

Perla har också utvecklats riktigt mycket under de gångna dagarna, för igår övervann hon nämligen utmaningen med vår trapp! Hon har tidigare avstått från att gå från övervåningen till nedervåningen och vice versa, och vi har istället fått bära henne. Men igår kväll beslöt sig Perla tydligen för att det fick vara nog med bärandet! Då jag och Jimmy tittade på film i vardagsrummet så hörde vi plötsligt ljud från trappen, och det visade sig vara Perla som provade att först gå ner och sedan gå upp, vilket gick kanon! Perla upprepade sedan denna övning åtminstone fem gånger, och det riktigt syntes på hela hennes uppenbarelse vad stolt och glad hon var över att äntligen behärska detta hinder! 

Perla är, som jag ju skrivit ett antal gånger förut, så otroligt go´ och fin, och det känns som om vår kommunikation nu har tagit ytterligare ett steg i rätt riktning, för OJ vad hon lyssnar på, och anstränger sig för att göra sig förstådd av, oss... Det är helt enkelt så att jag är upp över öronen förälskad i Perla, och jag vet att resten av familjen känner likadant. (Fast kanske ändå att jag tycker om henne liiite, liiite extra ändå...) ;-) Här kommer i alla fall lite bilder på Perla och hennes nya halsband!Have A Nice Day Purple Hearts Glitters


Jaha, det var allt för idag!
Ha det riktigt bra i sommarvärmen!2010-07-18: Värmebölja och Liseberg!


OJ vad det är varmt! Här i Norrtälje har vi knappt sett till ett regnmoln på flera veckors tid - ovädret som skulle komma i natt måste ha gjort en omväg runt oss, och blommorna i min rabatt håller nu på att torka sönder. Dessutom har vi bevattningsförbud sedan i stort sett sommarens första vecka, så det är bara att bevittna hur blommorna går åt, en efter en. Behöver jag säga att vi lääängtar riktigt efter regn just nu?

Även människor och djur känner av värmeböljan här hemma, och ingen har någon större matlust förrän framåt kvällen, då värmen dämpas lite grann. (Missförstå mig inte, jag uppskattar verkligen att vi har en "riktig" sommar i år, men konsekvenserna av den extrema värmeböljan börjar verkligen bli tydliga... ;-)) Vi kan i alla fall göra NÅGOT år värmen (till skillnad från till exempel växterna), och försöker bland annat att svalka oss med bad så ofta vi kommer åt, vilket uppskattas mycket av så väl barnen som av Perla.

I övrigt har vi varit i Göteborg mellan onsdag och fredag, och där var värmen faktiskt lite mindre extrem. Vi besökte bland annat Liseberg och Universeum, vilket naturligtvis uppskattades massor av barnen! Viola blev riktigt betuttad i Lisebergskaninerna, och ville absolut inte åka ifrån dem, medan Sander uppskattade karusellerna mer. Båda barnen är extremt orädda när det gäller så väl fart som höjd, och åkte allt de hann och fick under dagen, utan ett uns av rädsla någonstans! Dock med ett undantag: berg- och dalbanan Balder... Både Jimmy och Sander var rätt bleka i synen en bra stund efter det åket. (Viola var för kort för att åka den till hennes stora sorg, och jag avstod MER ÄN GÄRNA!)

Perla var under vår Göteborgsvistelse mycket väl omhändertagen av farmor Monica och "tant" Madeleine - STORT tack till er för att ni tog hand om Perla så väl under tiden vi var borta!!!
BAD - bästa medicinen mot värmen
(förutom att möjligen krypa in i kylskåpet???)

Liseberg...
... och Universeum! (Sander med sin nyfunna vän Lina.)

Och ännu en gång,

STORT TACK TILL FARMOR MONICA OCH TANT MADELEINE
FÖR ATT NI TOG HAND OM PERLA MEDAN VI VAR BORTA!!!


2010-07-11: Fotokavalkad från skärgården.


I onsdags åkte jag, Perla och Madde (eller Tant Madeleine som barnen kallar henne) ut till min mamma och pappas sommarställe i skärgården, för att hälsa på dem och barnen (som ålte dit i måndags och kommer hem ikväll). Vi var där lite drygt ett dygn, och det var alldeles fantastiskt härligt! Viola, Perla och Madde badade MASSOR (Sander lite mindre, och jag inte alls, får jag med skam erkänna). Det blev många, många kort tagna under detta dygn, och jag har aldrig tidigare haft ett inlägg på bloggen med så många bilder. Det sägs ju dock att en bild säger mer än tusen ord, och just denna gång känns det verkligen som att bilderna förmedlar mer känsla än jag kan göra rättvisa för i mitt berättande, så därför blir detta inlägg bestående av väldigt lite text och väldigt mycket bild!


                                                      Vid ankomst: Smultronplockning!


Sedan blev det vattenlek för både två- och fyrbenta.


Kvällen avslutades sedan med hemmagjord "minigolf"
(och senare, när barnen lagt sig, även med
ett glas rött på bryggan för mig och Madde).

Behöver jag säga att vi alla hade det fantastiskt bra?

Tack för ett mycket trevligt dygn!

 


2010-07-06: Liten blir stor... (och en del annat).


För några dagar sedan skickade Perlas uppfödare (eller rättare än sagt gammelmatte, då hon inte gillar epitetet uppfödare ;-)) Marie Sandberg några bilder på Perla när hon var i stort sett nyfödd. Det är nu lite drygt fyra månader sedan, och det är helt otroligt vad som hänt på denna tid! Perla väger nu 8,3 kilo, och det är bara att titta på bilderna nedan för att se den oerhört tydliga storleksskillnaden...
Perla då...
... och Perla nu!


Redan första gången jag såg Perla på de individuella bilderna så började jag drömma om att det var just hon som skulle få bli just våran valp, och jag kommer aldrig att glömma vad glad jag blev när jag fick mejlet från Marie där hon skrev att hon nu hade namngett valparna. (Det var nämligen redan klart att Marie skulle behålla den valp som skulle få namnet Mibisan´s Miss Blue Diamond, och att vi skulle få den med namnet Mibisan´s Miss Spring Pearl - fast vi visste ju inte då vilken valp som skulle få vilket namn, det bestämde ju Marie utifrån vilken valp som var tänkt att stanna hos henne och vilken som var tänkt att få bli en del av vår familj.) Hur som helst, när jag fick detta mejl om att namnen nu var "placerade" på valparna så kan jag erkänna att det var med STOR spänning jag kikade på Maries blogg - för att se att vi skulle få hem den lilla valp som vi fastnat så alldeles extra för! (Det bör också nämnas att Marie visste att vi väldigt, väldigt gärna ville ha just den lilla gosing som ju blev vår Perla, och jag hoppas och tror att hon vet vad otroligt glada vi blev över att hon valde ut just henne till oss.)                    
Det känns som om händelsen ovan skedde för väldigt länge sedan i dagsläget, då Perla nu har blivit en alldeles självklar del av familjen: igår åkte vi till exempel till Stockholm en sväng, och då fick Perla vara hos barnens farbror Don och hans hund Nalle under tiden (vilket gick superbra - Perla har nog sällan lekt så mycket under en dag...) - men OJ vad vi tyckte att Perla fattades bara under den stunden!!! Lite sjukt kanske, men så var det i alla fall! :-)                   

I övrigt har jag och Perla haft en lugn och skön (om än lite tom) dag idag, för barnen är ute hos mormor och morfar på deras sommarställe i några dagar. Det är jätteskönt för dem att få komma ut i ytterskärgården när det är så här varmt, och det är faktiskt ganska skönt för mig som mamma att få lite egentid här hemma också, även om jag självklart saknar dem oerhört.

Och just det; apropå marsvinsburen: Den är ihopbyggd och klar, och marsvinen (Smulan och Syrran) trivs alldeles utmärkt, men jag hart sällan sett en bur av så oerhört dålig kvalité. Samtliga "ihopsättningar" av träet är häftade istället för skruvade, och jag förstår precis varför: träet är nämligen så torrt och skört att det spricker om man försöker sig på att så mycket som att bara närma sig det med en skruv...  För en sommar håller den dock förhoppningsvis, men nästa sommar blir det nog till att bygga en egen variant istället. (Därav bristen på foton, jag orkade inte riktigt fota då jag var rätt besviken på buren.)                                                                   


Så till något roligare: som det kanske har framgått är jag ett stort fan av fina halsband till Perla, och jag har nu beställt ett specialtillverkat läderhalsband till henne från en firma som heter P´etiquette i Storbrittanien. Jag tror att hon kommer att bli SÅ fin i sitt halsband (för en skönhet klär ju i allt, eller hur?)! Perlas halsband kommer dock att ha en annorlunda form än det på bilden (det kommer att vara bredare på mitten och smalna av åt spännet till).             


Ha nu en riktigt fortsatt fin sommarkväll!2010-07-02: Tjejvecka! :-)


Den här veckan har det varit riktig tjejvecka hemma hos oss. Jimmy har inte tagit semester än, utan jobbar på för fullt, för att förhoppningsvis hinna med att i alla fall få tre veckor lediga under sommaren, och Sander har varit på teaterkollo hela veckan. (Han har dock sovit hemma som tur är, annars hade nog mamma längtat alldeles för mycket...) Detta har inneburit att jag, Viola och Perla har haft dagarna alldeles för oss själva, och det har vi naturligtvis utnyttjat till allehanda tjejgrejer, som att till exempel gå på sta´n (och samtidigt socialiseringsträna Perla), dansat (mest Viola, men Perla har också tyckt att det varit rätt kul att hänga på emellanåt) och gjort pärlhalsband (här fick dock Perla inte vara med alls - Viola ville hemskt gärna göra ett halsband även åt Perla, men jag lyckades övertyga Viola om att Perla nog helst skulle vilja äta upp det i så fall, och fick därmed Viola att låta bli). Veckan har verkligen varit riktigt härlig och avslappnad, och det har känts jätteskönt att kunna ge Viola lite extra egentid med bara mamma.

Idag hade så Sander teaterföreställning som avslutning på kollot, och vi har också varit och hälsat på farbror Don som fyllde sjutton år idag (och Nalle, som jag tidigare visat kort på - han och Perla hade så kul även idag!). Tyvärr glömde jag att ta med min ordinarie kamera till båda dessa tillställningar; så därför blir det tyvärr inga kort därifrån. (Mobilen var som tur det var med, men tyvärr blir inte de korten fullt så bra som jag skulle önska.) Sander sover nu över hos farmor och farbror, eftersom han imorgon ska följa med dem på en kortresa tur och retur till Åland.

I övrigt har inte veckan så mycket att förtälja (i alla fall inte vad jag kan komma ihåg just nu), förutom möjligen att marsvinens utebur, som jag har beställt, idag blev levererad hem hit till farstun. Paketet var dock, som väntat, platt, så imorgon blir det byggsats för familjen för att få ihop buren. (Jag tycker nämligen att marsvinen förtjänar en så pass stabil och säker utebur att de kan vara ute dag som natt sommartid, och då blev det till att köpa en på postorder! :-) ) Återkommer med bilder på detta när resultatet är klart - undrar om det är mycket svårare än en Billy-bokhylla!?

Viola dansar, mamma fotograferar...
Viola gör pärlhalsband och pärlplattor...
... och blir en fin prinsessa!
Och jag får också vara med på kort i mitt nya halsband!
Perla och Viola provar om Perla vill ha sin "arbetsbädd" (den som
hon brukar ha med när hon är med Jimmy på jobbet) på verandan...
... och det vill hon. Perla ligger gärna där och spanar
ut över trädgården när det svalnat lite ute.
Och så en badbild som jag missade att lägga ut under
midsommarinlägget. Kolla så fint Perla följer plattorna på botten! :-)Och slutligen: här nedan ser man hur uteburen ÄR TÄNKT att se ut.
Jag återkommer med DET VERKLIGA RESULTATET om några dagar... ;-)


Klicka för att se i full storlek.Klicka för att se i full storlek.Klicka för att se i full storlek.RSS 2.0