2010-06-28: Tusen midsommarbilder! (Nästan...)


Oj vad mycket bilder det blev tagna under midsommarhelgen insåg jag precis, när jag alldeles nyss gick igenom kameran. Tyvärr är inte jag med på ett enda av alla dessa foton, vilket är ett ganska så tydligt bevis på vem som fotar i denna familj... ;-) Inte för att jag tycker att jag gör mig särskilt bra på kort om jag ska vara ärlig, men trots allt är det rätt roligt att se att "man har varit med" när några år har förflutit, så jag ska nog be resten av familjen att skärpa till sig lite och fota mig också! :-)

Förutom den totala avsaknaden av foton på mig, så kan man också utläsa något annat av alla bilderna från midsommaren 2010: vi har haft det väldigt bra! Vi har träffat hela släkten på min pappas sida (faster, farbror, kusiner med deras respektive, kusinbarn, och så klart de närmaste på min sida, det vill säga min mamma och pappa, och min syster och hennes familj - och sist men inte minst hela vår familj.) Perla har haft det gudomligt gott, hon har varit okopplad precis hela helgen, då midsommar i vår släkt alltid firas på min mamma och pappas och faster och farbrors egna lilla ö - det vill säga det finns väldigt naturliga avgränsningar, och inga koppel är nödvändiga. Dessutom är hela släkten oerhört djurkära, och i stort sett alla har varit frestade att kidnappa Perla och ta med henne hem till sig. Det sade jag dock vänligt men mycket bestämt nej till... ;-)

Helgen har på grund av detta också lett till oerhört mycket lek, kel och bad för Perla, vilket jag nu har otaliga bildbevis på. Nedan följer bara ett axplock...
Kan det bli mer midsommar än så här för en liten whippettös?
Här är släkten samlad för midsommarfika - alla utom jag då! ;-)
Här leker Viola, morfar och Perla en stund mellan all midsommarmat...
...och husse Jimmy hinner också med en stunds lek/träning.
Kolla kontakten mellan honom och Perla! (Även kortet nedan.)
Och kolla även stången i bakgrunden! :-)


Barnens syssling Nils NJUTER av att ha Perla i famnen,
och ville så gärna ha en egen liten hund:
Mamma, KAN inte vi också skaffa en whippet???
(Och för att undvika eventuella missförstånd:
det är bara läsk i vinglaset...) ;-)
Ser du samma sak som jag? ser både Sander och Perla ut att tänka.
Och så sträääcker vi! (fast det är ju faktiskt inte Perla som är
gympadrottningen i kullen, utan Sara, om jag inte minns fel?)
Jaa gott folk, det var vad jag hade att presentera från vår sammanfattningsvis oerhört trevliga midsommarhelg. Och jag lovar, jag VAR faktiskt med, även om man kanske kan tro att så inte var fallet! :-)


2010-06-23: Badbrudar...


Igår när jag läste Perlas gammelmattes Maries blogg blev jag väldigt inspirerad av hennes härliga badbilder, och bestämde mig för att det skulle bli bad av även här hemma. Tyvärr är jag fortfarande rejält förkyld med feber (dock lite bättre än igår, så det är i alla fall på rätt väg), vilket innebär att jag inte är särskilt sugen på att sätta mig i bilen för att åka och köpa pool. Därför fick Violas gamla (oerhört lilla) babypool duga så länge, och tjejerna fick helt enkelt turas om att plaska. Det gick faktiskt jättebra, och båda två verkade trivas som fisken i vattnet (ha, ha, ha, där fick jag till det va`?). Döm själva av bilderna!Medan Viola badade så roade sig Perla med att apportera sin pipleksak...

... och med att tugga på den i skuggan.Detta är verkligen sommar när den är som bäst!Just nu har vi dock badpaus (eller rättare än sagt: Perla och jag har badpaus, för barnen har fått åka med farmor ner till Lommaren och bada "på riktigt"), men det är inte så dumt det heller: att bara få ligga inne på soffan och ta igen sig efter att man varit ute i solen... ;-)    
2010-06-22: Förkylt!


Usch vad det är trist med sommarförkylningar! Vädret är alldeles underbart, men tyvärr orkar jag inte vara ute på grund av en riktigt rejäl förkylning, vilket tyvärr inneburit att inte heller Perla har fått vara ute mer än nödvändigt idag. Hon har dock mestadels "slappat" under dagen, så som tur det är så verkar det inte bekomma henne så jättemycket. Barnen har det dock bekommit desto mer - de vill ju så klart åka och bada nu när sommarvärmen äntligen har kommit, och speciellt Viola har lite svårt att förstå att mamma inte kan just nu. Nu har dock farmor ryckt in, och deras farbror har lovat att agera lekledare utomhus under eftermiddagen - jätteskönt, så att i alla fall de får njuta av det vackra vädret! Tack Monica och Don! :-)

Innan förkylningen bröt ut så hann i alla fall jag och Perla ta oss en socialiseringstur till Norrtälje Zoo. Irene och Susanne (som jobbar där) tyckte att Perla var otroligt fin, så väl gällande personlighet som utseende, och då är det klart att man som matte då sträcker på sig några centimeter extra! Perla tyckte att det var mycket intressant att vara i zooaffären, och framförallt tyckte hon att det var fantastiskt med alla människor som ville beundra och kela med henne... Vi passade också på att köpa Standart kosttillskott Päls, som bland annat innehåller B1-vitamin. Jag har hört att det ska kunna hjälpa mot fästingar, och hoppas nu på ett gott resultat UTAN giftiga, konstgjorda ämnen!

En glad och positiv Perla (som alltid), trots att matte är sjuk och tråkig!

2010-06-19: Världens bästa hund för oss...


Idag blir det bara lite känslostormsskrivande, inget matnyttigt alls! Så den som inte orkar läsa om vilken fantastiskt fin liten hund Perla är råder jag att sluta läsa redan här. Rätt ofta känns det nämligen som att jag har gått tillbaka till de tidiga tonåren när det gäller Perla, jag är nämligen (vilket nog inte gått att missa) så där ÖVERFÖRTJUST över ALLT Perla gör! (Hon pryder till och med min arbetsalmanacka inför nästa läsår - ungefär som när man som liten tjej ville ha hästar på ALLT...)

Ja, ja, så är det, men man får väl kosta på sig att vara riktigt barnsligt förälskad, även om det säkert kan verka helt sjukt för omgivningen att man kan bli så helt betagen av en liten hund... Jag kan i alla fall inte hjälpa det, och jag måste säga att de allra flesta som får träffa Perla faktiskt också blir alldeles betagna. Min syster hävdar till exempel att hon en liten del av Perla är hennes, åtminstone svanstippen!

Måste också, trots att jag gjort det många gånga förut, passa på att berömma Perlas gammelmatte Marie Sandberg: vilken fantastisk liten hund vi fick, helt otroligt cool, glad, nyfiken och trevlig - Perla passar oss helt perfekt, det  känns som om hon är skapt just att passa in i just vår familj. Säkert är det så att man faller just för den lilla valp som flyttar in till en, men ÄNDÅ känns det som att Perla var alldeles speciellt lämplig för just oss, att hon har exakt rätt egenskaper för att vi ska trivas med henne och hon ska trivas med oss. (Å vad jag tjatar, men jag vet inte riktigt hur jag ska få fram det rätt annars...) Och som sagt, STORT beröm till Marie som lade grunden till en så oerhört lätt och behaglig, men oerhört personlig, liten individ!
PUSS gammelmatte, säger Perla!


2010-06-17: Besvärligt och härligt


Nu har jag inte bloggat på några dagar, och det beror på att det har varit väldigt mycket i görningen ett tag. Bland annat har det varit skolavslutningar och läger (Sander åkte iväg till Vessarö klockan sex imorse, och kommer hem fem i morgon eftermiddag), och dessvärre också en hel del medicinskt som har trasslat för min del. Som många vet så är jag diabetiker (och så även Sander), och vi är båda behandlade med insulinpump. Min pump har dock trasslat ibland på sistone, och igår gick den helt sönder. Då det hände satt jag, Sander och Perla i bilen och skulle just åka ut till min mycket trevliga och goa kollega Kate och hennes dotter Hanna och långhåriga taxen Pelle - men det blev ingenting med det, det var bara att vända hemåt, då det inte tar särskilt lång tid att bli riktigt dålig utan insulin i kroppen. TRIST! Igår fick jag sedan tillfälligt använda insulinpennor (vilket inte är det lätttaste att gå över till då man har haft pump i några års tid, eftersom doserna då skiljer sig ganska rejält åt), men redan i morse kom min nya pump med expressbud - SKÖNT, och nu mår jag som vanligt igen!

Vad det gäller Perla så har dock ingenting trasslat, hon har fått mycket god aptit, vilket är skönt då hon var lite kräsen på maten ett tag. Hon har lagt på sig lite mer underhudsfett också, vilket vi tycker klär henne väl! Hon börjar dessutom bli riktigt duktig på att komma på inkallning då vi är ute på tomten, och det känns verkligen bra! Perla är verkligen, utan att överdriva, en riktigt duktig och positiv tjej, som verkligen vill vara till lags och göra rätt i alla lägen. En riktig, riktig guldklimp.

Porträtt taget för några dagar sedan
- visst syns det att hon växer?
Perla står och kikar ut på regnet (som aldrig ville sluta den dagen).

Ha det så gott!

2010-06-12: Nalle + Perla = SANT!


Idag har vi varit och hälsat på Jimmys mamma, lillasyster och lillebror, (barnens farmor, faster och farbror), och deras hund Nalle (som är en korsning drever/tax). Besöket var uppskattat av alla parter, men allra roligast hade nog ändå Perla och Nalle.

Nalle är drygt två år, lugn och stabil, och oerhört kär i i stort sett ALLA hundar. Perla är naturligtvis inget undantag, och Nalle är en fantastiskt mjuk och tålmodig lekfarbror, trots att man knappast kan beskriva Perla med samma adjektiv när hon träffar Nalle: tokvild och överlycklig stämmer däremot in perfekt. Några bilder blev knäppta under besöket, men tyvärr blev de flesta bara som en grå dimma (eftersom Perla rörde sig i hundranittio, och kameran inte hängde med). ;-) Två blev i alla fall okej, och de återfinns här nedan!
Först kollar vi in varandra lite...
...sedan hjälps vi åt att röra till "farmors" säng!
Kul att vovvarna verkar funka så bra ihop, de bor nämligen bara 150 meter
ifrån varandra, och kan förhoppningsvis bli riktigt bra lekkamrater i framtiden!


2010-06-11: Studenttåg i ösregn...


... har det varit idag. Förstår inte att det så ofta ska regna just på denna dag!? Våra elever var i alla fall så himla fina och skötte sig exemplariskt, och som lärare känner man både lycka och vemod en sådan här dag. Nu börjar vuxenlivet för killarna och tjejerna, och en ny fas i livet inleds. Precis som det ska vara, men visst kommer man att sakna dem ändå!

Regnet har inneburit mycket innetillvaro för så väl barn som hund idag. Perla har haft ett litet rött fleecetäcke när hon ändå har varit tvungen att gå ut - ska ta bild på henne i det och lägga ut på bloggen någon dag; hon är SÅ söt - det ser ut som ett täcke med Perla i, istället för Perla med täcke på... ;-)

Jag har i alla fall lyckats knäppa några foton på Sander och Perla när de roat sig med inomhusaktiviteter, vilka följer här:
- Ska vi leka? undrar Sander.
- JAAA! svarar Perla med ett mycket tydligt kroppsspråk.
Men... Nu blev det lite mycket... Vilken ska jag välja?
Jag tar bollen, den är så himla mysig att bita på!Och avslutningsvis:


Så här vill vi ju inte ha det...


...utan så här!

Får väl hoppas på bättre lycka imorgon!2010-06-08: Allergisk reaktion!!!


Perla har fått en allergisk/överkänslig reaktion mot sitt fästinghalsband. Riktigt, riktigt mycket kliade det när hon hade haft halsbandet några timmar, och inte ville det ge med sig trots att jag tvättade henne noggrannt efteråt. Det var riktigt synd om vår lilla tjej ett tag...

Nu blir det att prova något annat fästingmedel, jag vet inte vad än, men imorgon ska jag kolla på apoteket. Tips motttages tacksamt, för fästingmedel behöver hon ju dessvärre ha, då vi (tyvärr) bor i ett av Sveriges fästingtätaste områden.

DET HÄR ska sommaren innebära, inte klåda!!!


Perla mår i alla fall bra igen, hoppas nu bara att nästa fästingmedel funkar bättre...


2010-06-03: Kvällspromenad i sommarvärme.


Idag har jag och Perla hunnit med en riktigt lång och härlig kvällspromenad i ett närliggande friluftsområde. En viss del av området är inhängnat, och där finna möjlighet att släppa Perla fri - gissa om hon uppskattade att få sträcka ut riktigt ordentligt!? Hon är ju alltid lös på vår tomt i stort sett varje dag, men där finns inte samma utrymme till hög fart (även om tomten är rätt stor så blir av naturliga skäl ändå inte raksträckan så himla lång). JÄDRAR (ursäkta svordomen) vad det gick!

På väg hem träffade vi också två trevliga Cocker Spaniels och deras lika trevliga husse - att ha hund är verkligen ett ypperligt sätt att få kontakt med människor!

I övrigt har dagen varit fullspäckad; först jobb, sedan direkt möte inför att Sander ska åka på läger (och sova borta en natt i tält - spännande!), inköp av present till barnkalas somm går av stapeln i morgon, inköp av ytterligare ett fint halsband till Perla (ja, jag antar att det är HÖGST onödigt, men när jag såg det så insåg jag hur oerhört bra det skulle passa Perla ;-)), hårklippning (av Sander denna gång); parallellt med att jag försökte hitta vettiga kläder till vettiga priser till barnen - de verkar nämligen ha haft en riktig växtperiod båda två, och kläderna de har börjar se ut att vara i minsta laget... Låter det som mycket på en gång? Det var det också, och därför uppskattade jag vår lugna kvällspromenad desto mer! :-)
Perla tittar längtansfullt ut över ängarna...

... och så här glad blir hon när hon lite senare
får vara lös (inom ett inhängnat område).
Slutligen Perla i sitt cerisa halsband. Sååå söt tycker matte!

   


2010-06-02: Tant Madeleine


Igår hade Perla "barnvakt" för första gången, jag var nämligen och klippte och slingade håret inför alla kommande skolavslutningar. Barnvakten var en erfaren sådan, nämligen Tant Madeleine. Madde är egentligen inte alls någon tant, utan en barndomskamrat till mig (och fortfarande en MYCKET god sådan), och hon fick sitt smeknamn "tant" när Sander var liten - Madde är nämligen gudmor till barnen. Nu mer tror jag också att hon är gudmor till Perla...

Madde var halvskeptisk när jag berättade att det äntligen var dags för oss att skaffa vår efterlängtade whippet-tös; hon hade nog hoppas på att vi skulle komma till sans och när det väl kom till kritan skulle ändra oss och skaffa oss någon mer robust och lurvig typ av hund. (Å andra sidan visste hon att jag drömt om whippet i ungefär tio års tid, och insåg nog att jag var mycket fast i min övertygelse om att rasen var den rätta för oss.)

Sedan Madde har lärt känna Perla har dock tongångarna ändrats vill jag lova: hon tycker att Perla är så fin, vacker, lyhörd och trevlig att det knappast finns ord nog att beskriva hennes förträfflighet. Och kärleken är sannerligen besvarad!!! Perla är minst lika förtjust i Madde som omvänt. Riktigt härligt att se! (Tyvärr glömde jag att ta kort på dem tillsammans, men det får bli en annan gång.)

Mibisan`s Miss Spring Pearl 15 veckor
- med en ny medlem i sin fan club...Tack Tant Madeleine för att du än en gång
ställde upp och var barnvakt!!!RSS 2.0