2010-10-11: Hemkomna från 32 grader i skuggan...


Vi har varit i Tunisien i en vecka, och därför har bloggandet legat nere ett tag. Å vad härligt det var med sommar igen, de flesta dagar var det mellan 29 och 32 grader i skuggan, och en dag var temperaturen uppe i hela 36 grader! Vädret var verkligen helt perfekt, för trots värmen blev det ändå inte outhärdligt eftersom det hela tiden fläktade av brisen från havet.

Semestern har verkligen varit underbar, och barnen har njutit ofantligt av att vårt hotell hade såväl sex egna vattenrutschbanor som femtio meter till stranden. Vi slapp dessutom allt vad magsjuka heter, men i bilen hem så kräktes Viola. Jag vet dock inte om det kanske bara berodde på utmattning (vi landade på Arlanda 02:30, och var hemma i vårt hus 04:14 natten mellan lördagen och söndagen), för hon har inte mått något illa efter det, och ingen annan (tvi, tvi, tvi!) har blivit sjuk heller.

Under veckan blev det mestadels sol och bad (och lite shopping, mest av lädervaror, som verkligen var superbilligt), men vi han också med två utflykter, en tur med en "piratbåt" och en ridtur med en kamelkaravan, vilken var förvårnansvärt lång; vi fick säkert rida 45-50 minuter, vilket var betydligt längre än jag  hade förväntat mig av en typisk "turistattraktion". Det var också skönt att se att djuren såg väldigt välmående ut, och att deras skötare var väldigt omtänksamma och nogranna med dem - det var nämligen en oro jag hade när vi anmälde oss till turen.

Och Perla, då? Jo, hon fick följa med som handbagage på planet. Nä då, så var det faktiskt inte: Hon har bott hos farmor Monica under veckan, och också varit och hälsat på hos Cissi och legat i hennes säng och ätit leverpastej. Tusen tack till er båda! Tryggt och skönt att ha er som hundvakter, men OJ vad vi har saknat Perla, och det var mycket tydligt att saknaden var ömsesidig när vi (i Perlas tycke) äääntligen kom hem!

 

 

 

Uppställda inför kamelturen, framför kamelen Monica.

 

Viola njöt ofantligt av att rida, och tyckte att Habita

(som denna kamel hette) var så snäll och duktig!

 

Sander tittar ut från piratskeppet.

 

Min snygga man Jimmy sitter och väntar på maten...

 

...som kom en stund senare. Viola låter sig väl smaka!

 

Slutligen världens finaste Perla, här liggandes på köksgolvet.

(Och inte i handbagaget!)

Hon var lite extra smal när vi kom hem, trots att farmor

försökt fresta med allehanda delikatesser... ;-)

 

 

Och sluligen:

TUSEN TACK

Monica och Cissi

för att ni ställde upp!

 

P.S. Valpkursen missades självklart inte - mer info om den kommer i nästa inlägg! :-) D.S.

 


Kommentarer
Postat av: Katarina Uggla

Va tusan, får flocken verkligen göra så?!! Lämna en medlem ensam... HU!! Hoppas du får grymt mycket godis nu...Och kanske ett nytt halsband?? Fotot du undrade över finns på gammelmattes blogg. Gammelmatte har vissa planer på en valpträff i vår, hoppas vi ses då! Slick från syrran Scilla

2010-10-11 @ 14:33:32
URL: http://misscurlysue.blogg.se/
Postat av: Cissi

Åh jag är inte alls avundsjuk! Och Carin, du skulle ju lätt kunna passa som beduinfru (finns det såna?) så Jimmy får nog passa sig så du inte blir bortgift där i öknen ;) Och det var så mysigt att ha Perla, hon får hemskt gärna komma och hälsa på fler gånger!!!

2010-10-11 @ 18:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0