2010-04-28: Bolibompa - ett program för alla barn!


Så väl människo- som djurbarn, jag lovar!!! Bildbevis följer nedan:
BOLIBOMPA; fångar allas intresse!
Vad säger man? SVT - är ni månne intresserade av att köpa
bilderna för att använda dem i marknadsföringssyfte!?


Hur som helst, visst är tjejerna otroligt söta tillsammans!?


En fortsatt trevlig kväll önskar dagens fotobrudar Perla och Viola!!!
2010-04-26: Promenad vid vattnet...


Idag har Perla och jag gått en promenad längs med Kvisthamraviken. Vädret är helt fantastiskt även idag, så promenaden var minst sagt njutbar. Perla fick glädjefnatt och sprang (som den racebrud hon ju faktiskt är) alldeles otroligt snabbt runt, runt i stora cirklar när vi kom ner till viken. Hon smakade också lite på vattnet, men gillade inte smaken - förståeligt, eftersom det är ganska så salt!

Perla har också hittat två bestämda ställen på tomten där hon helst gör ifrån sig: det ena, för nummer ett, är i stort sett precis bredvid trappen, och det andra, för nummer två, är bredvid soptunnan. Kan det bli mer perfekt!? HOPPAS att det håller i sig, det är fantastiskt praktiskt!

Perla tittar ut över viken.
Ska man våga sig på ett dopp? Näe, det är alldeles för kallt!!!
Vassrötter = roliga grejer!


Soliga hälsningar från Perla och Carin!


2010-04-25: Härligt väder och kloklippning.


Å vilken fin dag det är idag! Vi har varit ute och pysslat större delen av dagen, och det har Perla tyckt varit väldigt roligt. Hon har hjälpt till så duktigt, bland annat genom att sympatigräva när jag har planterat ut lite blommor... ;-)

Vi har också klippt klorna för första gången, och det gick jättebra. Perla sa inte ett pip, men ville gärna hjälpa till även där (genom att gnaga på klotången).

Jag har inte tagit några nya bilder idag, så därför passar jag istället på att låna en fin bild från Marie Sandberg på Perlas systrar, också de otroligt söta och vackra!
Perlas systrar Polly (Mibisan´s Miss Curly Sue)
längst fram i bild, och Sara (Mibisan´s Miss Blue Diamond).
på besök på whippetracebanan i Norrköping tillsammans
med uppfödare och matte Marie Sandberg.


Nu ska jag gå ut i trädgården och njuta av den
sista värmen! Ha det riktigt gott i vårsolen!!!


2010-04-24: En sakleterska av rang.


Vi har upptäckt en ny sida av Perla; nämligen Perla sakleterskan. Vi har märkt att om något är borta är det första stället man ska kolla på nämligen hennes korg(ar). Kolla gärna hur många saker ni kan hitta i den första korgen som INTE tillhör Perla! (Ett tips är att det rosa i korgen inte är fodret till korgen, utan ett par byxor i storlek 120 centilong...)

Har också lyckats få fram de bilder som jag inte fick fram ur kameran i förrgår, rena busbilder på Perla och Viola. Det finns faktiskt ingen i familjen som Perla blir så lycklig av att se som just Viola!

Jag har också försökt att ta några "huvudstudier" på Perla när hon ligger i korgen. Det allra nedersta kortet tyckte jag faktiskt för ovanlighetens skull blev riktigt bra!

Denna syn mötte mig när jag kom in i köket
- men en stövel fattades. Var kunde då den vara?
Jo, i den andra korgen som står i vardagsrummet! :-)
En stegrande Perla - tror hon månne att hon är en Lippizanare?
Eller kanske  Malin Baryards Corrmint? Kolla hoppet!
Näe, jag håller mig nog till att vara valp. Det är ju så kul att leka...
... allra helst med lillmatte Viola!
Så här lugn och tankfull kan jag minsann också vara!
Mibisan´s Miss Spring Pearl 9 v.,
med en blick som letar sig långt bort i fjärran.


Trevlig helg önskar Perla med familj!
2010-04-22: Perla + Viola = (bus)bästisar!


Platt som en pannkaka kan Perla uppenbarligen bli när hon så önskar. Vi har ett soffbord med lådor under, och jag uppskattar avståndet mellan bord och golv till cirka tolv centimer - alldeles tillräckligt stort för att krypa in under, om ni frågar Perla. Viola och Perla är otroliga buskompisar, och jag har tagit helt ljuvliga bilder på deras bus tillsammans idag (vilka språng Perla kan ta!!!), men av någon anledning lyckas jag inte ladda upp just dessa foton på datorn, så jag får visa dem någon annan dag istället. Bilderma där Perla ligger under bordet (och lurar på Viola ;-) ) funkar dock utmärkt att ladda upp, konstigt nog.

Jag har också tagit några sittbilder som jag lägger ut, men jag tycker det är svårt att ta fina rättvisande kort; jag är väldigt avundsjuk på Marie Sandbergs talang för detta. Antar att det bara är att öva, öva, och åter öva, och hoppas att det i alla fall går bättre och bättre... Det blir ju inte direkt lättare av att motivet knappast är stilla särskilt länge heller... ;-)

Mibisan´s Miss Spring Pearl 9 veckor sitter fint!
Är hon inte söt!?
Det här är Perlas nyaste grej, att lurpassa under bordet!
Viola lurpassar också rätt bra i bakgrunden... ;-)


 

Perla in action x 2! Hon tassar efter Viola,
 som ju som tur det är inte kommer in under bordet.Ha det gott hälsar bästisarna Perla och Viola!!!

2010-04-20: Hybris?


Oj vad allt går bra med Perla! Kanske är det hybris att säga så, men faktum är att det än så länge verkligen är så! Hon är go´och glad hela tiden, samtidigt som hon är väldigt cool och trygg. Det finns dock en sak som hon STARKT ogillar, har vi märkt idag, och det är att åka bil. Jag tänkte mig att vi skulle ta en liten övningstur idag (fast valparna har ju åkt en del bil med Marie innan flytten hit till Norrtälje), och det gjorde vi också. Det var en tur med ett kort stopp på sammanlagt c:a sju minuters åktid, och det var om man frågar Perla sju minuter av ren pina, vilket hon tydligt talade om... Jag tyckte väldigt synd om henne, men åka bil måste vi ju då och då, så jag hoppas att hon vänjer sig med tiden.

I övrigt har vi bara haft trevligt hela dagen! Tänkte mig också på att göra en liten utvärdering av "valp-paddarna" som jag skrev om tidigare, och den blir synnerligen kortfattad: paddarna funkar INTE! Kanske beror det på att Perla redan är så duktig och gärna kissar ute, vad vet jag, men de gånger det händer inne så händer det tre gånger av fyra på golvet och inte på paddarna. Däremot ligger Perla gärna på dem (som en av bilderna visar), och jag tror att hon betraktar paddarna mer som filtar än som toaletter. ;-) Och det är ju så klart i grunden väldigt positivt!
Perla ligger fint på sin filt/toalett... ;-)
... och så här lång kan Perla bli när hon inte orkar gå ur korgen...
... och så här arg kan hon bli på sin baktass
(som viftar henne i ansiktet när hon ska klia sig på örat - konstig manick)!
Hon kan också bli riktigt förbaskad när hon bäddar och filten inte gör som hon vill!


Perla hälsar så gott till alla, särskilt till mamma Tikka,
till alla kullsyskon och så klart till Marie!2010-04-18: En första vardag hemma!


Perlas första dag hemma hos oss (vardag för henne, fast det egentligen är helgdag för oss människor) har  börjat alldels fantastiskt. Perla sov hela natten i sin korg bredvid vår säng utan att säga ett pip! Helt otroligt! Några små olyckor har naturligtvis skett under dagen inomhus, men så fort hon kommer ut kissar hon också. Aptiten är det inget fel på så länge valpfodret blandas ut med något annat, det vill säga VOV eller äggula. Men bara uppblött valpfoder är hon än så länge inte särskilt sugen på... ;-)

Idag har vi självklart bara tagit det lugnt hemma, och varit ute på tomten och lekt i det härliga vårvädret. Perla hittade där en fantastiskt rolig plastbytta (självklart mycket roligare än de tänkta leksakerna :-) ). Nedan följer några kort på detta!Sander och Perla leker titt-ut!
Sedan hittar Perla den otroligt roliga plastbyttan...
... och ser så här söt ut när hon en stund senare sitter och filosoferar!2010-04-17: Välkommen Perla!


Idag har dagen D äntligen infaliit - Perla har flyttat in! Dagens inlägg blir därför ganska kort; jag vill nämligen mycket hellre titta på Perla än på dataskärmen! Kortfattat vill jag dock skriva att allt än så länge har gått mycket bra, och Perla har själv valt sin plats i köket, där hon just nu ligger i sin korg och sover, alldeles själv - är det inte helt otroligt!? När vi ska gå och lägga oss kommer vi dock att flytta in henne i korgen som vi har i sovrummet, så hon inte vaknar mitt i natten och känner sig ensam utan att vi märker det...

Nedan följer några bilder på Perla precis innan vi lämnar Maries hus, och då hon är nyinstallerad hemma hos oss!Viola blir överfallen av kärvänliga valpar!
Sander njuter av att krama Perla.
Viola och Perla kramas i köket när vi kommit hem till Norrtälje.
Perla bäddar i sin nya säng (en av dem).
Och lägger sig ner och sover. Helt otroligt!


Som ni ser har Perla skött sig helt otroligt fint; snacka om att vara cool! Och i och med det vill jag också gärna passa på att tacka Marie (Perlas uppfödare) för all tid och kärlek som du lägger ner på dina valpar - oj vad det syns att det ger ett fantastiskt resultat...


2010-04-14: Stressig dag!

Idag har jag tyvärr stressat och stressat och stressat. Känns som om jag har haft tusen bollar i luften på en gång, och tusen saker att hinna med och planera in - och naturligtvis så sammanfaller ALLT! Är inte det konstigt, att precis allting som ska ske har en tendens att vilja ske precis samma dag? Ni vet, så där som det brukar vara med telefonen: ibland är den bara alldeles tyst, och man får inte heller tag på en enda människa, medan andra dagar ringer ALLA, SAMTIDIGT (eller inom loppet av några timmar i alla fall)! Någon som känner igen sig?

Perlas flytt hem till oss närmar sig i alla fall med stormsteg, och om tre dagar (!) är det faktiskt dags! Otroligt roligt och spännande, och lite overkligt efter all denna väntan! Idag fotade Marie åter igen valpisarna, men idag var det inte Perla som stod för fokus och koncentration; tvärt om! Enligt Marie var hon spänd som en båge. Som jag skrev till Marie: där fick jag för att jag sa att hon skötte sig så exemplariskt förra gången! ;-) Men, det gör ingenting, Perla är i alla fall (åtminstone i hela vår familjs ögon!) den allra sötaste och vackraste lilla valpen i hela världen!

Mibisan´s Miss Spring Pearl åtta veckor gammal!
Viola har fått nya skor som hon tycker är så fina
- här provar hon dem i kvällssolen på terassen.


Jaha, det var allt jag hade att berätta för idag. Imorgon ska jag anstränga mig för att hålla nere varvtalet, både för min egen och mina medmänniskors skull  -  jag  tror att de också  blev       
stressade idag,  bara av att se mig...  Så sorry kära familj och kollegor, jag ska försöka skärpa mig tills imorgon... ;-)                                                                                                                                                                                                                                       


2010-04-13: Perlas föräldrar


Kom just på att jag inte har presenterat Perlas föräldrar här på min blogg
 - illa! Därför kommer här tre vackra bilder på dessa, som vanligt "stulna"
av Marie Sandberg, som ju är Perlas uppfödare. Se och njut!


Pappa King (Daigo van de Waterram)
och mamma Tikka (Idomic`s El Tikka Paste).
Visst är de väldigt vackra!?
King och Tikka igen.
Och åter igen.


Mamma Tikka har jag ju träffat, och hon är verkligen världens sötaste och raraste. :-) Pappa
King har jag däremot inte träffat "IRL", men jag tycker mig se på bilderna att han och Perla
liknar varandra en hel del, åtminstone vad det gäller deras teckning. Kolla bilderna nedan!
Mibisan´s Miss Spring Pearl (Perla).
Visst är hon  ganska lik pappa King?2010-04-12: Fem dagar kvar och VÅÅÅR!!!


Vilken helt ljuvlig dag det har varit och fortfarande är idag! Jag har (utan jacka!) plockat fram lite vår- och sommarsaker till trädgården, bland annat min "ÖB-bänk" (som var väldigt billig och väldigt bra!), vilken för mig betyder att våren verkligen är här på riktigt! Den första humlan såg jag idag också!

Igår var dock allt annorlunda - det var grått och kallt ute, och regnet hängde i luften mest hela dagen. Vi var faktiskt ändå ute och pysslade hela dagen, men kanske inte direkt med någon stötte entusiam. Idag var jag dock väldigt tacksam för det jobb vi lade ner igår, eftersom det gav mig tillfälle att bara sitta på min nyutställda bänk och bara njuta... Och tänk, om bara fem dagar kommer vi att ha vår lilla Perla här, så då blir det ännu mysigare!!!
Min vårbänk och mina betonggrodor...
... och en närbild på krokusarna
som växer i sluttningen nedanför bänken...
... och en ännu närmare närbild på vårens första humla!!!


Ha det gott och passa nu på att verkligen njuuuta av vårsolen!2010-04-10: Bara en liten bild...


... på en väldigt söt Perla. Marie Sandberg (Perlas uppfödare) skrev just på sin blogg att hon idag hade försökt sig på att ta sittandes porträttbilder på valparna. Det hade dock inte gått så bra, då valparna hade varit mer på bushumör än på porträtthumör. En av valparna hade dock skött sig galant - gissa vem!? Ja, just det, Perla!!! (Annars hade jag ju inte skrivit om det här...) ;-)

"Matte-to-be" känner sig (helt oförtjänt, självklart) väldigt stolt! Vilken liten pärla hon är Perla...

Världens sötaste Mibisan´s Miss Spring Pearl 7,5 vecka gammal
- om exakt en vecka flyttar hon hem till oss!!!

Och till Marie vill jag bara tillägga: vilka fina porträttbilder du tar!!! Underbara helt enkelt! :-)


2010-04-10:Bara en vecka kvar!


Idag är det faktiskt bara en vecka kvar tills vi ska hämta hem lilla Perla! Det känns som om vi har väntat JÄTTELÄNGE, trots att det egentligen "bara" är åtta veckor (sju än så länge)... Jag menar, jämfört med en graviditet (och det har vi ju faktiskt varit med om två gånger, jag och JImmy) så borde ju denna väntan inte vara någonting - MEN DET ÄR DEN!!! Kanske för att man under en graviditet ändå hela tiden är med om hela processen (åtminstone som kvinna), medan här så växer "bebisen" på avstånd; även om Marie är helt fantastiskt duktig på att få oss att känna oss väldigt delaktiga med alla fina foton som hon lägger ut på valparna. Jag ska försöka att göra det bästa jag kan för att återgälda detta då Perla anländer, genom att å min sida också försöka lägga ut mycket kort på Perla, så att Marie och alla andra som vill kan följa hennes fortlöpande uppväxt och framsteg.

Idag blir det ett litet kort på Perlas halsband och koppel, apropå att jag berättade för Marie att jag köpt ett mycket enkelt halsband, där min huvudprioritet var att det skulle vara mjukt och att det skulle gå snabbt och lätt att sätta på och ta av det. Så såhär ser det ut ialla fall:


                  


Verkligen inget flashigt eller exklusivt, men jag hoppas att det är funktionellt, för det kändes som om det var huvudsaken med detta första halsband. Senare, när Perla har blivit större och van att ha halsband och gå i koppel, vill jag däremot gärna satsa på något tjusigt för "finpromenaderna", men som sagt, det känns som om det inte riktigt är läge för det än... ;-) Var sak har sin tid!

Förutom att ta kort på halsband har vi ägnat denna gråkalla och mulna dag åt trädgårdsarbete och trädgårdsstädning. Vi hjälptes åt hela familjen, alla med uppgift efter kapacitet, och det känns riktigt skönt nu efteråt att trädgården blir mer och mer färdig att vistas i och njuta av, så fort vårvärmen bara vill uppenbara sig. Men, men, man ska inte klaga - nästan all snö är borta och tulpanerna är på god väg, så nog blir det vår även i år, även om den har tagit ovanligt god tid på sig att anlända! :-)

Ha en fortsatt trevlig helg önskar Carin med familj!


2010-04-09: Fjärilshuset hela dagen lång!!!


Idag har jag och barnen besökt fjärilshuset tillsammans med mormor och morfar. Det var ett riktigt lyckar besök, barnen var dödströtta men superglada när vi kom hem (och just den kombinationen brukar vara ganska så ovanlig...).

Jag tänker inte skriva särskilt mycket om mer besöket, utan låter korten tala för sig själva - hoppas att du som läser står ut med att se ett helt gäng med fjälisfoton, för jag har nämligen känt mig som en sann "hobbynaturfotograf" idag! (Är faktiskt lite stolt över bilderna, och det känns bra att börja öva på att ta mycket kort tills Perla anländer... ;-) ) Och ett litet tillägg: alla fjärilsnamn är påhittade (vilket nog hörs på namnen), eftersom jag inte har den blekaste om vad de heter "på riktigt".
Viola beundrar en "blå ögonfjäril".
Den "blå ögonfjärilen" i närbild...
... igen...
... och igen!
Sander kikar på ett par "svartvitingar".
"Svartvitingen" i närbild ...
... och samma "svartviting" igen.
En tjusig orange fjäril; min favorit!
Och en annan modell av "ögonfjäril" (ej samma som ovan).
Och så här glada var barnen fortfarande efter cirka
två och en halv timme i tropisk värme! Otroligt! :-)


Ja, så mysigt har vi faktiskt haft det denna gråmulna dag.
Hoppas att du som läser detta har haft det lika trevligt! :-)2010-04-08: Vårstädning!

Idag har jag använt större delen av min dag till att vårstäda terassen. (Jag hann dock också med två koppar kaffe samt hembakta glutenfria muffins hos min goda vän och kollega Cissi, samt en lång kvällspromenad med Ingela, min syster.) Men tillbaka till dagens huvudaktivitet; vårstädningen: Jag har röjt, slängt och städat så att det har stått härliga till, och jag är så nöjd med resultatet!

Vi har haft en tendens att samla sådana saker som barnen halft om halft har växt ur (leksaker alltså), sådant som inte är komplett och dessutom sådant som har haft lite "skavanker" på verandan. Det som alltså inte längre av olika skäl har passat in inomhus i barnens rum har fått flytta ut på verandan, mest på grund av min separationsångest... ;-) Men nu ska ju Perla flytta in, och då funkar det inte att ha massor av pryttlar ligga på verandan och drälla omkring! Så alltså, tack Perla, för att du fick mig att ta tag i att sortera, slänga och skänka bort sådant som var trasigt eller som vi inte längre behöver!!! Du gjorde din blivande matte en stor tjänst redan innan du hunnit flytta in! :-)
En tavla som jag tyckte var så vacker, på just en blå whippet!
Konstnären heter Sue Hocking.


Det var allt för idag;  jag tror att jag kommer att
sova extra gott efter dagens "slit" med terassen.

Hoppas att du som läser detta får göra detsamma!2010-04-07: Försäkring och "träningspaddar"

Idag har försäkring tecknats för Perla, hos If (vilken börjar gälla den 17/4). Skönt att ha det klart! Dessutom har jag fått två presentar av en god vän, nämligem "puppy training pads" samt tillhörande spray. Dessa "pads" ska tydligen tilltala valpen, så att den gärna gör ifrån sig på dessa. Detta ska i sin tur främja rumsrenheten, då man tydligen ska flytta dessa närmare och närmare ytterdörren, och sedan använda sprayen på marken ute, för att valpen ska få extra lust att göra ifrån sig på det stället. Någon som har erfarenhet? Funkar det? "Paddarna" är i varje fall rätt tjocka samt plastfodrade på baksidan, så de kanske hjälper till att hålla golvet extra torrt om inte annat! ;-) Mycket gulligt och omtänksamt var det i alla fall!!!

Under dagen har barnen dessutom varit hos frisören och blivit vårfina, och vi fick lova vår frisör Eva (som jag har klippt mig hos i tolv år nu - gissa om jag är nöjd med hennes arbete!?) att komma och visa upp Perla så småningom. Eva har alltid haft hund, men har sedan hon och hennes man tog bort sin sista hund (på grund av hundens höga ålder) beslutat att inte skaffa någon ny vovve. Jag gissar dock att hon saknar hundarna rejält, och vad kan då vara härligare än ett valpbesök? ;-) Väl klara hos Eva kunde vi självklart inte motstå att gå en sväng på sta´n och kolla på alla fina vårnyheter - mycket härliga färger ser det ut att bli i vår!!!
 Puppy training pads + tillhörande spray
Pelargoner (läs sommarkänsla) som jag bara inte kunde motstå...
... och nyklippta och vårfina barn!
(För stunden trollbundna av Bolibompa...)
Och slutligen (återigen) en lånad bild från Marie,
som jag kallar för "Perla över stock och sten" ;-)


2010-04-06: Nu är det jobbigt att vänta!


Inte är det särskilt många dagar kvar tills det är dags för Perla att flytta hem till oss, ändå känns väntan lååååång - kanske just för att dagarna nu börjar kännas värda att räkna... Det kan också bero på att jag och barnen nu har påsklov, och att man då har mer tid över till att längta. Längtar gör vi i alla fall, oavsett orsak, hela familjen, och bra är väl det! Man ska egentligen bara njuta av att längta, den som har något att längta efter och se fram emot är i grunden mycket lyckligt lottad...

Några nya bilder på Perla kan jag inte bjuda på idag (och de nya bilder jag tidigare lagt ut är ju i majoritet "stulna" av Marie av naturliga skäl ;-) ), men det ska jag försöka kompensera om elva dagar - då blir det "the real thing"! Så istället blir det ytterligare lite vyer över Norrtäljes väder- och årstidstillstånd. Håll tillgodo!
Våren är lyckligtvis här igen, även om isen
fortfarande ligger kvar på Kvisthamraviken.
Min stora vårstädade rabatt, vilken igår
var täckt med ett två decimeter tjockt snölager.


Jaha gott folk, det var allt för idag! Inget särskilt spännande att förtälja från min sida, men jag ser fram emot  att läget snart kommer  att förändras...  Vi får väl fam till  dess göra  det  som Marie rådde oss till, nämligen att använda tiden fram till Perlas ankomst till att vila upp oss - "för det kommer ni att behöva" (som Marie skrev ;-) ). Om det kan jag bara säga så här: Jag tror dig, Marie, men OJ vad svårt det är att vänta just nu! :-)                                                              


Många varma och (för stunden) våriga hälsningar till dig som läser detta ifrån Norrtälje!2010-04-05: Aprilväder...


Jaha, igår kändes det som att våren var här för att stanna, men ack vad jag bedrog mig. I morse när jag vaknade tittade jag ut för att se mina vårstädade rabatter - vilken CHOCK!!! Snön föll ymnigt och på marken låg det två decimeter snö! INTE vad jag hade väntat mig kan jag säga, och i mitt tycke väldigt onödigt...

                   

                                      Min penséekruka som jag gjorde i ordning igår...                  

                                                   ... men så här såg det ut idag!                  

                                   Ytterligare en färsk dagsbild. BLÄÄÄ säger jag bara!Något roligt som dock har hänt är att Perlas flytt hem till oss nu närmar sig med stormsteg! Tolv dagar är det kvar tills det är dags för Perla att göra den långa bilfärden från Motala till Norrtälje. Nu är det verkligen nedräkning dag för dag, och det känns att det äntligen inte är särskilt långt borta tills vi blir en till i familjen!

Marie Sandberg, Perlas uppfödare, har som vanligt tagit en mängd fina foton som hon har lagt ut på sin blogg; och ett av gårdagens foton på Perla var extra fint, så det lägger jag ut även här:                   

                              Mibisan´s Miss Spring Pearl ("as usual" på denna blogg ;-))


                                                     Visst är det en jättevacker bild!? 

                   Ha det så gott i aprilvädret - förhoppningsvis är det vår i morgon igen!2010-04-03: Påskbord i långa rader


Idag har vi varit så lata, och inte gjort ett dugg i trädgården, trots det fina vädret. Vi kan väl säga att vi tog långfredagsvilan idag istället... Så här på kvällen är vi dessutom lagom loja och sega, då vi idag har varit på ytterligare ett påskbord (även detta mycket gott!); den här gången hos mina föräldrar.
Viola blir glad över påskkycklingar...


 

... och över sina påskägg!


Ha en fortsatt trevlig helg!
2010-04-02: Odjur i trädgården


Idag har vi haft en riktigt härlig Långfredag, och vi har gjort tvärtemot vad man ska, nämligen JOBBAT. Jimmy med att måla köksluckor och med att beskära äppelträd, och jag med att vårstäda rabatter. Hade gärna visat bild på resultatet av vår möda, men tyvärr hann jag inte ta några kort innan det var dags att åka till barnens farmor och äta ett helt ljuvligt gott påskbord - Monica, som farmor heter, är verkligen jätteduktig på att laga mat! Men nu går jag egentligen händelserna i förväg, för det jag egentligen ville berätta om är att vi har haft odjur i vår trädgård! Viola kallar rådjur för odjur, vilket låter ganska roligt, men nu börjar jag misstänka att det egentligen är Viola som använder djurens rätta namn: odjuren har nämligen betat av alla mina för hösten nysatta tulpanlökar!!! Det ser ut som någon har gått med sax och klippt av varje tulpan med ett rakt snitt en centimeter ovanför jorden. BLÄ, säger jag bara! Tur att Perla flyttar hit snart, så kanske hon kan skrämma bort dem med sin doft. Och apropå Perla: så här fin uppställningsbild har Perlas uppfödare Marie Sandberg tagit av henne idag...
Mibisan`s Miss Spring Pearl 6 veckor och 2 dagar gammal....och denna mycket snygga bild på en ännu snyggare tjej får också avsluta dagens inlägg.

Ha nu en riktigt skön långfredagskväll!!!2010-04-01: ID-bricka och vackra kort.

Tror inte att jag är så bra på att hålla vad jag lovar - jag skrev ju att jag nog inte skulle skriva i bloggen på några dagar, men än så länge har det inte gått en enda dag utan att jag skrivit ner några rader! ;-) Idag har Perlas ID-brickor (heter det så?) äntligen kommit! Jag blev väldigt nöjd med dem, och blev bara TVUNGEN att visa en av dem här! (Vi beställde två likadana ex.)

P för Perla så klart, och under det blå röret (som är en pensel) står vårt telefonnummer (vilket jag inte vill lägga ut på bloggen). Jag tyckte att brickan blev väldigt snygg, och jag tror att Perla kommer att bli sååå fin i den - för allt klär ju en skönhet, eller hur!?

Och apropå hur söt Perla är: idag har Marie, Perlas uppfödare, lagt ut massor av nya fina foton av Perla och alla hennes syskon. Ett av dem tyckte jag var särskilt härligt, och det ser ut så här:
Är inte bilden helt fantastisk - Perla ser så otroligt lycklig ut!
Kanske laddar hon med energi tills hon ska flytta hem till oss? :-)


Ha en fortsatt trevlig påskhelg!
Glöm inte bort att passa på att frossa i godis
(när det för en gångs skull är legitimt)!


RSS 2.0