2010-07-18: Värmebölja och Liseberg!


OJ vad det är varmt! Här i Norrtälje har vi knappt sett till ett regnmoln på flera veckors tid - ovädret som skulle komma i natt måste ha gjort en omväg runt oss, och blommorna i min rabatt håller nu på att torka sönder. Dessutom har vi bevattningsförbud sedan i stort sett sommarens första vecka, så det är bara att bevittna hur blommorna går åt, en efter en. Behöver jag säga att vi lääängtar riktigt efter regn just nu?

Även människor och djur känner av värmeböljan här hemma, och ingen har någon större matlust förrän framåt kvällen, då värmen dämpas lite grann. (Missförstå mig inte, jag uppskattar verkligen att vi har en "riktig" sommar i år, men konsekvenserna av den extrema värmeböljan börjar verkligen bli tydliga... ;-)) Vi kan i alla fall göra NÅGOT år värmen (till skillnad från till exempel växterna), och försöker bland annat att svalka oss med bad så ofta vi kommer åt, vilket uppskattas mycket av så väl barnen som av Perla.

I övrigt har vi varit i Göteborg mellan onsdag och fredag, och där var värmen faktiskt lite mindre extrem. Vi besökte bland annat Liseberg och Universeum, vilket naturligtvis uppskattades massor av barnen! Viola blev riktigt betuttad i Lisebergskaninerna, och ville absolut inte åka ifrån dem, medan Sander uppskattade karusellerna mer. Båda barnen är extremt orädda när det gäller så väl fart som höjd, och åkte allt de hann och fick under dagen, utan ett uns av rädsla någonstans! Dock med ett undantag: berg- och dalbanan Balder... Både Jimmy och Sander var rätt bleka i synen en bra stund efter det åket. (Viola var för kort för att åka den till hennes stora sorg, och jag avstod MER ÄN GÄRNA!)

Perla var under vår Göteborgsvistelse mycket väl omhändertagen av farmor Monica och "tant" Madeleine - STORT tack till er för att ni tog hand om Perla så väl under tiden vi var borta!!!
BAD - bästa medicinen mot värmen
(förutom att möjligen krypa in i kylskåpet???)

Liseberg...
... och Universeum! (Sander med sin nyfunna vän Lina.)

Och ännu en gång,

STORT TACK TILL FARMOR MONICA OCH TANT MADELEINE
FÖR ATT NI TOG HAND OM PERLA MEDAN VI VAR BORTA!!!


Kommentarer
Postat av: Marie S

Vilka glada och härliga bilder från Liseberg:-). Syns att både Viola och Sander stortrivdes!

Härliga bilder på husse och Perla i poolen (som tycks ha vuxit lite i storlek (poolen alltså - skratt)! Här hemma är det en underbar tid nu tillsammans med dom sju små valparna som precis är på väg att börja öppna sina ögon! JAG ÄLSKAR DEN HÄR TIDEN! Nu händer det massor varje dag och det är så underbart att få äran att hänga med dom små på vägen till sina nya hem...

Kramar i massor från mig och vovvarna hemmavid!

Marie

2010-07-18 @ 22:25:18
URL: http://mibisans.blogg.se/
Postat av: Cissi

Som vanligt fina bilder :) Härligt att ni hade det bra i Göteborg! Saknar dig, massa kramar!

2010-07-20 @ 10:56:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0