2010-09-08: Perla är SMART!


Innan vi till  slut äntligen skaffade vår lilla whippet-tös Perla (det tog lååång tid, eftersom det inte var rätt läge i livet förrän i våras) så läste jag på massor om rasen Whippet; och lite då och då läste jag kommentarer om att rasen visserligen var världens trevligaste och gladaste, men kanske inte fullt så intelligent. Därför måste jag nu när jag har en passande chans argumentera mot detta, åtminstone i Perlas fall. (INTE för att jag tror att andra whippar eller whippor skulle vara mindre intelligenta, utan för att det bara är Perla som jag känner så "på djupet".)

Så här var det: idag när jag åkte på jobbet fick jag ett plötsligt infall att köpa en sådan där klurig aktivitetssak som jag funderat på ett tag. Tänkt och gjort,  jag svängde  alltså in på djuraffären på vägen hem för att gå igenom deras sortiment av lite mer avancerade tankenötter för hundar. Jag måste i rättvisans namn säga att jag hade rätt höga tankar om Perla redan inne i affären, för jag valde bort en del av de alternativ som expediten visade för mig direkt, med motiveringen att jag trodde tt de skulle kunna vara lite väl lätta. Lite orolig var jag för att jag överskattade vår lilla voffsing, men jag tänkte att i så fall får jag väl köpa något lättare sedan att börja med - det är svårare med något som är för lätt från början, för man får ju hoppas att hunden inte blir MINDRE intelligent ju mer den håller på... ;-)

Hem kom jag i alla fall med ett av de "spel" som klassades som lite svårare. Självklart lade jag fram det till Perla så att det var anpassat till att vara så lätt som möjligt (man kan så småningom öka svårighetsgraden på flera sätt), men jag trodde ändå att det skulle ta några dagar för henne att klura ut hur man skulle komma åt de godbitar som jag gömt. OJ vad fel jag hade! Utan att dra ifrån tiden det minsta så kan jag säga att det tog Perla mindre än fem minuter att lösa hur man kom åt godbitarna, och sätta denna kunskap i system. I min värld är det oerhört starkt jobbat - I´m truly impressed!


Nedan: Mibisan´s Miss Spring Pearl in action!
(Kolla gärna in framtassen! ;-))

Mina tjejer, självklart världens finaste!!!


 


Kommentarer
Postat av: Marie S

HELT OTROLIGT Carin:-)))).

Nog märker jag på syster Sara att även hon har en mycket stor portion intelligens, och den här egenskapen måste jag nog tillskriva mamma Tikka, som är en otroligt intelligent hund på alla de sätt! Dom här bilderna MÅSTE jag bara få låna till min blogg (men jag vet ju att jag fått ditt tillstånd tidigare att använda dina bilder :-)). Så i morgon vill jag gärna reproducera lite av dina ord och bilder på min blogg.

Kram till professorinnan Perla från gammelmatte:-)

2010-09-08 @ 21:01:14
URL: http://mibisans.blogg.se/
Postat av: Olga Sandlund

Den Perlan du ska du vara rädd om!! Jag är djupt imponerad och inspirerad. Ett casino är nog precis vad mina hundar hela tiden har längtat efter utan att själva veta om det. Ska genast undersöka om det finns att köpa i Motala.Hälsningar Olga

2010-09-09 @ 08:57:17
URL: http://tantolga.blogspot.com/
Postat av: Cissi

Oj oj oj! Sådan matte sådan hund eller :) Hon kan ju snart följa med till skolan och stödundervisa!!!

Coola kort! Kram kram

2010-09-09 @ 20:05:36
Postat av: Egen kommentar

Tror att intelligensen även smittat av sig på kommentatorerna denna gång - så kloka och insiktsfulla har de väl aldrig varit förut?Näe, skämt åsido, det är så roligt att du vill använda mina bilder Marie, och Olga, jag skrattade högt när jag läste din kommentar! Ska bli spännande att läsa om vad du hittade för något i Motalas butiker... Och sist men inte minst Cissi: tack för kommentaren, den värmde...Kramar till er alla från Carin och Perla!

2010-09-09 @ 22:45:36
URL: http://springpearl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0