2011-04-29: Körsbärsblom på Djurgården


Igår var Viola, Sander och jag på utflykt med mormor och morfar. Vi besökte först Kaknästornet, där vi åt lunch, och sedan Aquaria på Djurgården. En riktigt härlig dag i fantastiskt vårväder - så långt våren hade kommit bara knappt sju mil bort!

Idag är det däremot dags för lite allvarligare saker, nämligen vaccination av Luna. Det kommer säkert att gå kanon, för lill-flickan är allt en modig och framåt liten tös... Självförtroende till tusen och en ständigt glad uppsyn skulle man kort fattat kunna beskriva henne med. Fantastiskt att vi har haft sådan tur då det gäller båda våra hundflickor; att de båda är sådana stabila, vänliga och positiva individer!Viola och Sander under körsbärsblom på Djurgården.

 

I väntan på lunch i Kaknästornet - vilken utsikt!

 

Här syns hela utflyktssällskapet, utom jag...

 

... så därför tog jag ett självporträtt, så det skulle synas att även jag faktiskt var med!

 

Viola och Sander njuter av glass på Aquariums café

- även där bjöds vi på en utsikt som inte gick av för hackor!

 

Och så så klart lite hundbilder: Perla har fått ett nytt halsband,

som jag för ovanlighetens skull, bara inte kunde motstå ...;-)

 

Jag lovade Ingalill, som har gjort halsbandet, att göra lite reklam för henne:

Ingalill är sjukskriven och fördriver just nu sin tid med att tillverka dessa vackra halsband på beställning. SNABBT jobbar hon, och gör ett verkligt fint jobb. För detta tar hon 250:- kronor, vilket jag verkligen inte tycker är något att klaga på! Så om någon skulle vara intresserat av ett sådant här fint, handtillverkat läderhalsband så kan ni höra av er till mig, så förmedlar jag kontakten till Ingalill. Går även att få i annan färg om man inte, som jag, älskar rosa!


 

Luna, nu nyvaccinerad och som som vanligt sockertoppssöt!

(Jag hann nämligen inte skriva klart inlägget innan veterinärbesöket...)

 

Och sötaste Perla, med ett böjt och ett "rättuppstående" öra!

 

Sist men inte minst: Den vackraste tårta jag någonsin sett fick

jag av Cissi när jag fyllde år. Underbart smakade den, precis

som macronera bredvid (även de bakade av Cissi)!


2011-04-25: Härligt påskväder


Helt otroligt, idag är det arton grader i skuggan! GISSA om vi är glada att påsklovet ligger så sent just nu!? Sist jag kan minnas att lovet var så här sent var för tjugofyra år sedan, då jag skulle fylla tio år. Anledningen till att jag minns det så bra var att jag då fyllde år på själva påsklovet, och efteråt har jag undrat om jag verkligen kom ihåg rätt - kan påsken verkligen ligga så sent att min födelsedag infaller då? Och ja, det kan den ju, för nu tjugofyra år senare gör den ju det igen! (Det kan hända att den gjort det även någon gång där emellan, men i så fall har jag antagligen jobbat då, och inte tänkt på fenomenet i fråga.)  Ljuvligt är det i alla fall med så här sent påsklov, även om väntan stundtals har kännts lång för både lärare och elever!

Denna påsk har vi hur som helst kunnat haft påskäggs- och påskpresentsletning i trädgården, till följd av det vackra vädret. Det var verkligen uppskattat av både Sander och Viola! Det händer att de får lite större presenter vid påsk, då de båda fyller år tämligen långt från våren (oktober respektive augusti), och vissa presenter passar ju bara på våren - cyklar till exempel. Och en cykel var just vad Viola fick detta år, hennes allra först anya cykel! Hon blev OERHÖRT lycklig för denna, och många cykeltimmar har det blivit under det senaste dygnet! Sander fick ett spel till sitt Nintendo Wii, och han tyckte nog inte att det var så dumt det heller...

Och flickorna då? Jo då, de firade en härlig Påskafton med varsitt litet påskägg med prinskorv i!


Påskäggen hittade!

 

Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man provar nya cykeln...

 

Somrig balkonglåda.

 

Perla övar stanna kvar, och kommer till ro riktigt fint.

 

Luna övar mest på att spana på katter och fåglar. ;-)

 


2011-04-22: Glad Påsk!


Vilken härligt vårig första lovdag det har varit idag - vi har varit ute större delen av dagen och njutit av det vackra vårvädret.


De allra första tulpanerna har slagit ut!

 

Ytterligare en vacker vårblomma i gröngräset:

Skarnbro´s Oh Baby, alias Luna.

 

Favorittulpanen (alla syskon har ju tulpannamn!) Mibisan´s Miss Spring Pearl,

alias Perla, här i sällskap av Jack Russel/Chihuahua-blandisen Molle.

De hade inte träffat varandra på flera månader,

och jag vill lova att återseendet blev kärt så det förslog!

Bilden tagit i Sonjas, Maddes mammas, trädgård.

 

Jag lyckades nääästan få med båda hundarna på samma bild...

Och om någon tycker att dammen ser aningen underlig ut

så är det för att den är skyddad från Whippetbad! ;-)

 

Har också hunnit med att köpa vårrosa plastmattor till verandan - superfina och BILLIGA hos Rusta! Fanns i många färger för 149:- styck, rekommenderas varmt till den som vill göra fint för en billig peng... Dessutom köpte jag morgondagens stora överraskning till Viola, nämligen hennes allra första riktiga cykel - även den rosa! Gissar att morgondagen mestadels kommer att ägnas åt att öva med den!

 

 

GLAD PÅSK!2011-04-20: Ett gott dagsverke sägs vara bästa huvudkudden...


... men jag vet inte jag! Nog för att jag kommer att sova gott efter två heldagar i Stockholm tillsammans med mina eltreor (vi har besökt Forum för levande historia och deras projekt Omänskligt, vilket var kanonbra) - men Luna verkar sova minst lika gott med något annat som huvudkudde...


... kanske något att prova för den som har svårt att sova?

OBS! Minst en whippet i hushållet krävs dock!

 

Damerna njuter som synes till fullo av att vi nu kunnat börja använda uterummet...

 

... för där har man så himla god uppsikt över allt som händer utomhus!

 

♥ En bild säger mer än tusen ord sägs det ju,

men för mig räcker det med ett denna gång: Vänskap. ♥

 

Glöm nu för allt i världen inte att se upp i morgon

när det är dags för påskkärringarnas färd till Blåkulla!


En Glad Påsk i förskott önskar

Carin, flickorna och resten av familjen!

 

 


2011-04-16: Vilken dag!


Vissa dagar flyter allt fantastiskt bra, och i stort sett varenda stund är en stund av njutning - en sådan dag har det varit idag!

Vädret har varit ljuvligt härligt, våren är sannerligen här på riktigt nu, och jag har kunnat jobba på i trädgården i kortärmat. På balkongen var det till och med lagom med shorts! Inte blev dagen sämre när min goda vän och kollega Cissi hörde av sig och undrade om det passade att hon kom över med lite hembakt fika (vilket inte var särskilt lite, skulle det visa sig!)... En stor, mjuk chokladkaka och en glutenfri tårta hade hon gjort till mig, Jimmy och kanske framförallt till barnen. Någon som blir avundsjuk på att ha en sådan vän? Jo, jag kunde just tänka mig det!

Efter mysigt fika tillsammans med Cissi på balkongen fick jag avnjuta en fantastisk vårpromenad tillsammans med min syster. Det var länge sedan vi kom iväg på promenad, i och med att vi båda har haft ganska så fullt upp de senaste veckorna. Kanske var det det som gjorde att vi njöt alldeles särskilt av denna prommis? Skulle nog tro det, med tillägg av det vackra vädret - sist vi gick var det snö och is, och nu var varenda backe och dikeskant täckt av ett blått flor av scilla och en och annan blåsippa - vilken skillnad! Våren har kommit, och en del av livet har återvänt - inte bara till naturen, utan också till många människors hjärtan och sinnen. ♥


Glutenfri tårta med Långben och Kalle och hjärt-chokladkaka

- presenter från världens bästa Cissi!

 

Söta Cissi och söta Luna.

 

Och så här glad är Perla över att det är vår!2011-04-14: Vardag...


Idag har alla mina svenska B-elever skrivit nationellt prov, och jag kan stolt meddela att hela 95% dök upp och kämpade på med provet. I snitt räknar jag med att uppsatserna är ungefär tio A4-sidor, så för den som gillar matte är det bara att räkna ut ungefär hur många sidor  av läsning och bedömning jag har framför mig... Kan säga att denna tid på året definitivt är den mest intensiva som svensklärare, och att man brukar känna sig ganska så mör (men nöjd!) när sommarlovet kommer.

Sander är äntligen frisk, och kunde idag gå till skolan igen för första dagen sedan sjukhusvistelsen. Oerhört skönt både för honom och för oss andra - saker får återgå till sitt naturliga tillstånd, och det mår ju man ju oftast bäst av. Han tyckte att han hade missat massor av roliga saker då han var sjuk, och det är ju tråkigt men också lite härligt, då skolan för honom (än så länge) är något mycket glädjefyllt och lockande.

I övrigt har inte så mycket hänt här hemma, vilket egentlligen är en lyx som man sällan ar vett att uppskatta: När vardagen bara rullar på är det oftast ett tecken på att inga större missöden, olyckor eller andra otrevligheter har inträffat på ett tag, och det är i sanningens namn verkligen värt att njuta av...


En vardaglig bild på Viola som inte fikar fullt lika vardagliga makroner.

 

Vardagssovställning för Luna...

 

... gånger två.

 

En lite mer lyxig bild på vackra Perla...

 

... och slutligen ett foto på barnen från en

superlyxigt härlig dag på Naturhistoriska Riksmuséet!

 

 

 


2011-04-09: Sander på sjukhus


Diabetes (som tyvärr både Sander och jag har) och magsjuka är inte en särskilt bra kombination, och igår kväll, när Sander inte fått behålla någon som helst näring på två dygn, blev det dags att åka in till sjukhus. Vid Norrtälje sjukhus blev han vidareslussad till Astrid Lindgrens barnsjukhus, där han omedelbart fick insulin- och näringsdropp. Detta gjorde som väntat nästan omedelbart susen, och Sander började omgående må bättre. Läkarna har dock beslutat att han och Jimmy får stanna på sjukhuset till imorgon, då kroppen var så slutkörd efter den närinsbrist samt den försurning (via ketoner) som tyvärr blir följden ganska så snabbt för en diabetiker vid sådana här tillstånd. Man mår oerhört dåligt av detta, och behandlas det inte ganska så omgående leder det faktiskt till att hjärnan bryts ner och förstörs. Det går dock tämligen lätt att häva en ketonförgiftning som INTE HAR GÅTT FÖR LÅNGT via intravenöst insulin och näringslösning, och det var alltså det som gjordes i detta fall. Mycket skönt att vår lilla kille mår bättre, och jag är glad och tacksam att läkarna beslutat att hellre behålla honom ett dygn för länge än ett dygn för kort!

Viola och jag har tillbringat större delen av dagen i soffan, då även vi är ganska så nergångna av denna väldigt intensiva och långdragna variant av vinterkräksjuka. För en liten stund sedan orkade vi i alla fall ta oss ut i trädgården och vårvädret en liten stund, vilket kändes jätteskönt, och jag passade på att ta lite bildbevis på att våren äntligen verkligen är på gång!Luna på trappen utanför sovrummet.

 

Viola och Luna spanar efter Perla som for omkring som...

som... som en kalv på grönbete (?) i trädgården.

 

Den ENDA bilden jag lyckades fånga Perlas hela kropp på!

(Märks att vi inte orkat motionera de senaste dygnen...) ;-)

 

Alltså, vad är det MED hunden idag? Bäst att hålla ett ordentligt

tag i backen så man inte blir nersprungen... ser Gullan ut att tänka.

Bänken är dock inte Perlas verk, utan den är omkullblåst!

 

Gullan! Kom ner! Du kan ramla och göra dig illa!

 

Kan det bli mer vår än så här...?

 

Sist men inte minst: Coralls blomma.

Denna vackra julros slog ut för första gången samma dag

som Corall vandrade vidare till de evigt gröna ängarna.

För mig kommer den att få vara ett vackert minne av henne.

 

♥  ♥  ♥

 

 


2011-04-07: Tack käraste Corall...


... för alla de fina minnena, de mysiga ridturerna, en stor del av vem jag är, och framförallt för all kärlek. Jag har inte skrivit om dig här på bloggen, trots att du sedan tjugo års tid har varit en så viktig del av mig själv. Jag tror att det beror på min stora sorg över att jag inte fick mitt och familjens drömliv på hästgård att gå ihop, och att jag med ditt bästa för ögonen efter sexton års i stort sett daglig samvaro lämnade dig kvar på den gård vi bestämde oss för att flytta ifrån. Du var då 26 år gammal, och det kändes som att det skulle vara hemskt för dig att behöva flytta till något inackorderingstall vid den åldern, så jag gjorde det jag trodde och fortfarande tror var bäst för dig: jag sålde gården till våra goda vänner med förbehållet att du skulle få bo kvar på gården under hela din livstid, mot att jag betalade alla din omkostnader.

Och åren har gått, fyra år har vi nu varit skillda från varandra, och besöken har inte blivit så täta som jag hade föresatt mig. Dels berodde det på avstånd (vår före detta gård ligger elva mil ifrån vår nuvarande bostadsort), dels berodde det på ångest från min sida, att se dig och gården, det liv jag mer eller mindrre blev tvungen att ge upp smärtade ordentligt. Vid de besök som ändå blev av kunde jag se att du hade det bra, så bra som jag hade önskat och trott att du skulle få.

För ungefär ett år sedan, strax innan du skulle fylla dina värdiga 29 år, började ålderskrämporna göra sig gällande: Du hade ibland svårt att resa dig från liggande och behövde hjälp för att komma upp, ben svullnade och din tänder började också nötas ner. Och så i eftermiddags gick det inte längre: du hade lagt dig i ner i hagen, och kom trots all hjälp människorna omkring dig kunde uppbåda inte upp. Jag fick ett telefonsamtal där jag fick höra att det inte skulle gå att hjälp dig denna gång. Och du fick somna in.

Tack finaste Corall för allt vad du har gett mig under livet - en mer godhjärtad häst kan inte ha funnits på denna jord.

 

 

Den sista bild jag tog på dig - om en månad och en dag skulle du ha fyllt 30 år.

 

 

 

 


2011-04-05: Vintervår


Nu är det vintervår här i Norrtälje, som Viola uttryckte det idag. Å ena sidan blommar krokusar och snödroppar för fullt, å andra sidan ligger snön kvar på så väl isen som i backen. Det BORDE dock inte dröja länge nu tills även den snön borde ha dragit sin sista suck...

Å andra sidan, det gäller att njuta av vårblommorna, för tiden då de blommar är ofta så kort, så kort...


Krokusbacken. Dessa krokusar (som nu har förökat sig)

planterade jag och Sander i stort sett precis när vi hade flyttat in

i detta hus för nu tre och ett halvt år sedan - ett fint minne.

 

Viken och slalombacken som fortfarande är is- och snöbelagda. Brrr!

 

Slutligen flickorna som igår fick en ny och rosa (så klart!) leksak.

Dålig skärpa, men bra och uppskattad leksak! :-)

 

 

 

 


2011-04-03: Nämen HEEEJ!Hej! Det är vi som är Perla och Luna!

(Lägg märke till att vi har matchande halsbanden som matte satt på oss...)

 

Vi bara ääälskar att busa och brottas med varandra...

 

...men om sanningen ska fram: "Det börjar likna kärlek banne mig!"

 

Nämen, ska ni redan gå?

Bäst då att säga ett ordentligt HEJ DÅ!


RSS 2.0