2011-03-31: Några bilder


Har inte mycket nytt att berätta, men däremot några bilder som jag är riktigt nöjd med. Håll till godo! :-)


Tre godingar!

 

Kolla buset i blicken på Perla (och i resten av kroppen också, för den delen).

 

Dragkamp - tror dessa kommer att bli jämna(re) framöver...

 

Någon som känner till meterpriset för blå whippetflickor?

 

Sist en bild som jag är så nöjd med på vår fina, fina Perla.

 

 

♥  ♥  ♥

 

 

 


2011-03-30: Fina flickor och ett litet ljus


Har inte mycket att rapportera gällande flickorna, utom att allt faktiskt går superbra! Flickorna njuter av varndras sällskap, och till vår stora glädje verkar Luna precis som Perla ha en alldeles strålande glad, vänlig och trygg personlighet.

När det gäller barnen kan jag berätta att Sander igår genomgick en tandoperation, vilket gick gick jättefint. Han har nämligen på så mycket som på sex olika ställen (!) tre tänder som kommer istället för två, och dessa "blockerar" varandra, så att ingen tand kommer fram. Återstår då att operera bort de överflödiga tänderna, vilket alltså gjordes igår. Sander tog det hela med stor ro, och tyckte det var rätt häftigt "att se alla cirklar och spiraler" (citat från Sander) under operationen. De lugnande medicinerna gjorde alltså definitivt sitt jobb... ;-)

Idag har vi dock ingen rolig dag framför oss. Vi ska gå på gammelfarmor Vanjas (alltså Jimmys farmors) begravning. Men sådant är ju livet, och Vanja fick i det stora hela leva ett långt och till stor del lyckligt liv, och då får man ändå glädjas åt det liv hon hade och den fina person hon var, tycker jag. När en gammal människa dör är det självklart alltid sorgligt, det skulle ju vara hemskt om man inte saknade sina nära och kära, men det är som sagt livets gång. När någon dör i förtid är situationen en helt annan, då finns det inte mycket att glädjas åt i mina ögon, men det är tack och lov inte aktuellt idag. Idag får vi chansen att säga adjö till en människa som fick leva hela sitt liv med att sprida värme och omtanke till andra.


Fina flickor...

 

 

... och ett ljus för gammelfarmor Vanja. ♥

 


2011-03-27: Finns det hjärterum...


... så finns det stjärterum - det är dagens tema! Hoppas och tror att jag kanske inte behöver förklara så mycket, utan att bilderna kan tala för sig själva. ;-)


 

 

 

 

 


2011-03-25: Bus och vila


Idag skulle jag vilja säga att flickorna (som jag har börjat kalla dem) verkligen har funnit varandra, för det som hände idag tyckte jag var verkligt vackert. Flickorna lade sig nämligen bredvid varandra för att vila och sova. För mig är det ett tecken på att förtroende och avslappning dem emellan måste ha uppstått. Harmoni, för att uttrycka det kortfattat.

Å andra sidan - raka motsatsen till vila och lugn har också utvecklats under dagen: Å, så  tjejerna leker och busar med varandra nu! Luna har hittat en helt perfekt plats för bakläge. Tror att ni ganska enkelt kan lista ut vilket ställe jag syftar på utifrån bilderna...


"Hmm, kan jag pressa mig in här, månntro?"

 

"Jajamen, det gick ju fin-fint det här!"

(Även Perla fick plats här en gång i tiden,

vilket nu känns mycket svårt att tro!)

 

"Ha, ha, försök att komma åt mig NU om du kan!"

 

Slutligen i mitt tycke dagens finaste bild

- att vila tillsammans betyder i mina ögon förtroende... ♥

 

 


2011-03-24: Vardande vänskap


Så har Luna då spenderat sitt första dygn här hemma hos oss. Natten var lite bökig till en början, men när Luna så småningom fann en plats som hon trivdes på (under täcket, tätt intill Jimmy) så sänkte sig nattfriden över sovrummet... :-)

Dagen har förflutit väldigt väl, och Luna har ätit, sovit, lekt, kissat och bajsat, och verkar faktiskt känns sig alldeles oerhört tillfreds med tillvaron. Hon är glad, nyfiken och social, och verkar ha en alldeles strålande trevlig personlighet.

Och Perla då? Jo då, även hon har börjat trivas bättre med situationen idag. Hon tyckte ju att Luna var lite underlig igår, men idag verkar hon ha kommit fram till att den lilla grå saken trots allt måste vara en hund. Och svårflirtad när det gäller andra hundar (och människor också för den delen!) kan man knappast kalla Perla, och detsamma gäller verkligen hennes förhållande till Luna. Hon är just nu överförtjust i den lilla, och vill helst leka hela tiden. Sådan tur det är så accepterar hon dock när Luna blir trött och vill sova, kanske är det instinkterna som slår till gällande detta? Tror i alla fall att dessa tjejer kommer att bli fantastiska kompisar, då de uppenbarligen redan har blivit mycket förtjusta i varandra.


Luna fick pröva ärvt halsband (bra att veta

att det passsar) och sa inte ett knyst!

 

Och så har flickorna lekt med varandra...

 

... med Sander (och Viola, men det bidde ingen bild av det)...

 

... och med Perlas leksak.

 

Fast enligt Luna är det LUNAS leksak! :-)

 

Söt som en pralin...

 

... är hon ju!

 

♥ ♥ ♥

 

Precis som storasyster Perla!

Tänk att hon var så liten för ett år sedan - ofattbart...!


 

Nu hoppas jag på  en riktigt god nattsömn,

och önskar så klart er som läser detsamma.

 


2011-03-23: Välkommen Luna!


Idag så har då lilla Luna äntligen flyttat hem till oss, direkt efter godkänd veterinärbesiktning, vaccination och chippning. Hon har varit OERHÖRT cool och inte pipit eller gnällt en endaste gång än så länge! I bilen satt hon och mös i mitt knä, och somnade sedan gott. Väl hemma fick Perla bekanta sig med henne, och jag kan säga att P erla var minst sagt konfunderad. "VAD är detta, och hur ska man bemöta den?" verkade hon tänka, och det tog ett tag tills hon ens vågade sig på att nosa på nykomligen. Det gick dock bättre och bättre, även om jag fortfarande i skrivande stund inte tror att Perla riktigt fattat vad Luna egentligen är för en underlig figy... ;-)

Luna tog dock det hela med stor ro, och lade sig ganska snart för att somna. Och just detta är i skrivande stund mitt enda bekymmer; Luna är nämligen därmed inte alls intresserad av att äta (vilket jag gärna skulle se att hon gjorde) utan bara av att sova. Egentligen är det ju inte alls konstigt med alla färska intryck, och det är ju fantastiskt att hon uppenbarligen känner sig så trygg och avkopplad i sin nya miljö. Just nu ligger flickorna på varsinn sida om mig i soffan och sussar ljuvligt gott!


Sist men inte minst kommer också några bilder på Lunas ankomst här hemma:


Hej! Vem och VAD är du?

 

Bäst att följa efter lite bakom för säkerhets skull...

 

... fast kanske hon ändå inte är så farlig? Eller...?

 

Det var ett evigt rantande på den där tanten

-lika bra att lägga sig till rätta, så att man kan få lite lugn och ro!

 

Det var allt för denna första dag med Luna i familjen!

Återkommer så snart jag hinner med mer info och bilder...

♥ ♥ ♥

 

 


2011-03-20: Bara lite bilder...


Det har inte hänt så  mycket sedan jag skrev sist, men SNART är det dags! Nästa vecka ska Perla äntligen få bli "storasyster", och vi får välkomna en ny medlem till familjen! Just nu känns det helt enkelt som att det är rätt mycket stiltje inför den stora händelsen.... :-) Inget att berätta egentligen alltså, men däremot några fina foton (tycker jag i alla fall) på den blivande storasyrran.

Hej! Så här pigg är jag fast klockan är sent på kvällen!

 

Och se se så elegent jag är...

 

... när jag sträcker ut mig på favoritplatsen: matte och husses säng!

 

Hälsningar från storasyster-to-be: Perla!

♥ ♥ ♥

 


2011-03-16: Luna


Fick precis tillstånd av Malin Westlie (Macawe) att lägga ut det jättefina foto hon tog på Luna när hon besökte Lena - Luna var då fem och en halv vecka gammal. Och om någon skulle ha missat det vill jag gärna än en gång passa på att berätta att mamma heter Skarnbro´s Joyeous Jolene och ägs av Lena Gustafsson, och pappa heter Macawe Watson de la Mezzotinto och ägs av Annika Lindblom.
Luna, fem och en halv vecka gammal (fotad av Malin Westlie).


Visst är fotot jättefint? Tack Malin för att jag fick använda det! :-)

♥ Behöver väl för övrigt knappast nämna att vi nu längtar rejält efter den lilla damens ankomst, och det ska bli så spännande att få se Perlas reaktion när lilla Luna anländer! ♥


2011-03-15: Träning i LJUS!


Ikväll har jag och Perla varit på vår sista unghundsträning, och den fick vi (åtminstone till hälften) faktiskt utöva i ljus! Härligt, våren är uppenbarligen på väg! Vi kommer också att finnas med på Roslagens Hundägarskolas hemsida så småningom, då vi trogna kursare idag blev fotograferade tillsammans med våra voffsar. Bilderna ligger inte ute där än, men så fort de har kommit ut där så lovar jag att berätta, för den som vill gå in och kika på oss! :-)

Träningen gick verkligen jättebra, och jag är SÅ glad att kunna ha min hund lös och verkligen kunna lita på att hon lyssnar på mig. Vad mycket roligare allting blir när man har den kontakten, och vad långt ifrån självklart det faktiskt är! Som säkert de flesta förstått njuter jag verkligen av att träna och utvecklas tillsammans med Perla, och därför har jag naturligtvis också anmält oss till en fortsättningskurs som börjar om fyra veckor, och direkt därefter ska jag och Luna börja på valpkurs... Många kurser blir det, men jag tror att vi faktiskt har igen den tid och de pengar vi lägger ut på detta flerfaldigt om! ;-)En trött Perla, som är mer än lovligt nöjd med sig själv... ♥

 

 


... tack för idag!

 

 

 


2011-03-12: Äntligen!!!


Får jag lov att presentera två look-alikes...... till vänster Perla och till höger "lillasyster" Luna!


Äääntligen är vårt namnbryderi över, och vi har till slut kommiit fram till ett namn som vi tycker passar vår blivande familjemedlem som hand i handske; nämligen Luna! Månen är vacker och ljuv (precis som vi tycker lilla Luna är), och namnet Luna är i vårt tycke också vackert och mjukt, vilket är viktigt för mig. Dessutom tycker vi att det passar bra ihop med Perla, och när jag började fundera på hur lika varandra en pärla och månen faktiskt är varandra (om än i väldigt olika format), så blev det nästan lustigt med tanke på hur lika i färg och teckning flickorna är...


♥ Alltså: LUNA it is!
(Med en liten reservation utifall att namnet mot
förmodan skulle kännas fel när Luna har flyttat in...)

2011-03-08: Får jag presentera...


... familjens nya medlem och Perlas blivande lillasyster; "Lilla Blå"!!! Äntligen är det klart, vi kommer att få en liten whippet till i familjen! Tösen, som går under arbetsnamnet Lilla Blå, kommer från Kennel Skarnbro i Edsbro, och hon kommer att samägas av oss tillsammans med hennes nuvarande matte och uppfödare Lena Gustafsson (vi kommer alltså att vara halvfodervärdar). JÄTTESPÄNNANDE tycker vi att det är, inte minst att om allt går som det ska så ska ju denna lilla voffsing så småningom få en egen kull med valpar hos Lena, och jag ser det som en jätttechans att få vara med om detta och lära mig mer!


"Lilla Blå" är på bilden fyra och en halv vecka gammal

- någon som tycker att hon är lik världens bästa Perla...?

 

Sedan MÅSTE jag be er som läser detta om hjälp: Vi har SÅ svårt att komma på ett passande vardagsnamn (sitt riktiga namn har hon redan fått, men det vill jag inte avslöja förrän Lena själv har berättat om namnen för kullen), så vi är i desperat behov av att få hjälp med att komma på ett passande namn till lilltösen! Vill gärna ha ett namn som "passar ihop" med Perla på något sätt, och som så klart ligger bra i munnen. Sedan är jag ju dessutom lite fjantig med det här med namnmytologi; jag har fått en känsla av (fast jag EGENTLIGEN fattar att det inte kan vara så) att det namnet står för smittar av sig på individen - Perla är ju exempelvis en riktig pärla! Så detta vill jag helst också ha med i namnet.

 

Namnförslag som GENAST röstades ner av övriga familjemedlemmar är Lycka (tyckte jag var helfint!), Krocus och Myrra. Så snälla, snälla, snälla; KOM MED FÖRSLAG!!!


 


 

Och sist, men inte minst: Välkommen till familjen "Lilla Blå"!!!2010-03-02: Håll ögonen öppna...

 

 

...för snart, snart, SNART kommer the BIG ANNOUNCEMENT!

• • •


RSS 2.0