2011-01-01: Gott nytt 2011!!!


Så börjar då ett nytt år. Vad det kommer att innehålla vet ingen än så länge (utom möjligtvis någon astrolog då kanske, men tyvärr förhåller jag mig rätt så skeptisk mot horoskop och dylikt). "010 var ett år med så väl glädje som sorg; glädje på familjeplanet (Perla kom ju till oss!), men sorg på det större planet - så väl självmordsbombare i Stockholm som kaos och elände på Haiti. Hoppas att världen i år kan få ett år av frid och lycka.

Vår jul och vårt nyår har i alla fall varit så väl fridfulla som lyckliga. På julafton kom morfar och mormor samt Moster Ingela och hennes familj hit, och vi hade det riktigt trivsamt (förutom en krock mellan Tilde och Viola, som resulterade i en svullen läpp respektive ett bakåtbänt finger, samt en hel del tårar från båda parter, men då tomten kom byttes dock tårarna mot leenden!). Alla stora och små blev glada över mat och klappar, inte minst Perla. Hon fick ett lyxben inslagit i rött julklappspapper, och öppnade det riktigt målmedvetet och duktigt!

Nyårsafton blev en lugnare tillställning för vår del, vi hade "bara" besök av Tant Madeleine, och tillsammans lagade vi en trerätters middag bestående av ungsgratinerad getost med ringlad honung över som förrätt, ungsbakad fläskfilé med rödvinsås och potatisgratäng som huvudrätt och ris á la Malta till efterrätt. Detta blev en succé hos så väl två- som fyrbenta, Perla fick dagen till ära nämligen äta fläskfilé till middag...

Och hur gick det med fyrverkerierna, då? Jo, Perla var minst sagt stencool, hon brydde sig inte det minsta, utan tittade tillsammans med oss människor ut genom fönstret på skådespelet, viftandes på svansen. För att förstärka den positiva upplevelse hon uppenbarligen hade av nyårsafton fick hon sedan ett grisöra, och då avstannade intresset för fyrverkeriet helt - då var det bara grisöra och mys i soffan som gällde. Oerhört skönt då jag var lite spänd inför Perla reaktion på alla smällar. Nog för att hon är en riktigt trygg och stabil individ, men helt klart är ju att många, många djur trots att de är trygga individer har det riktigt tufft på nyårsnatten. Tack och lov för att vår Perla slapp vara en av dessa.
Perla poserar fint framför granen.

 

Julbord

 

- från två olika vinklar.

 

Viola får en klapp av tomten.

 

Alla barnen gillar tomten! (Viola, Tilde och Sander.)

 

♥ Så här såg det ut i myssoffarna. ♥

 

Perla får paket...

 

... och hon öppnar...

 

...och öppnar, och öppnar!

... önskar familjen Olson/Lindström!!!

♥♥♥

 


Kommentarer
Postat av: Katarina Uggla

Scilla var oxå stencool när alla raketer smälldes iväg... Hon belönade sig själv med lite harskit- mums! Hoppas att det nya året bjuder på mycket gott för er alla!!

Kram Nina o Scilla

2011-01-01 @ 19:07:42
URL: http://misscurlysue.blogg.se/
Postat av: Egen kommentar

Tack detsamma, Nina! Jag ser speciellt fram emot valpträffen i sommar, det ska bli riktigt roligt att träffas då - så väl hundar som människor!Kram från Carin!

2011-01-03 @ 00:06:21
URL: http://springpearl.blogg.se/
Postat av: Marie S

Ni kan tro att uppfödarmatte också ser fram emot valpträffen i sommar. Tyvärr kan det nog bli ändrat datum, då det nu visar sig att den tidigare planerade helgen krockar med SM i Rundbana och det skulle innebära att flera kanske inte kommer (vilket skulle vara väldigt synd). Men jag återkommer så snart jag kollat in tävlingskalendern lite noggrannare med nytt datum. Troligen även ny plats. Nu när jag börjat vid Medevi finns det möjlighet att vara vid Medevi's fotbollsplan med dess lokaliteter.

Kram kram

Marie och Whippetligan

2011-01-04 @ 12:55:43
URL: http://mibisans.se
Postat av: Egen kommentar

Det låter som bra idéer båda två - både att flytta träffen rent tidsmässigt och rent geografiskt! Medevi brunn verkar onekligen fantastiskt vackert, så det vore ju jätteroligt att få se dessa omgivningar, och allra roligast att träffa alla syskon, mattar och husar, och så DIG förstås! :-)

Kramar tillbaks från Carin!

2011-01-04 @ 19:12:39
URL: http://springpearl.blogg.se/
Postat av: Katarina Uggla

Vi borde ta en sväng förbi whippetracebanan mot slutet av valpträffen för alla nybörjares skull...He-he och svansvift från en segerviss Scilla

2011-01-07 @ 16:22:42
URL: http://misscurlysue.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0